Er de dyreste produkter altid de bedste

0
1210

”Jeg skal have værdi for pengene” – sådan tænker vi nok alle sammen når vi mangler et nyt produkt, vi ikke er så kendt med. Det er nok næppe et problem at købe den deodorant du har haft 17 gange før, men hvis det er et mere kompliceret produkt, så kan det være svært at vide, hvad du helt præcist skal gå efter.

Det lyder måske skørt, men du kan ofte få mere værdi for pengene ved at vælge et billigere produkt, og ikke automatisk gå efter det dyreste. Selvfølgelig er dette ikke noget, der gælder alle produkttyper, men det er muligt at finde bedre produkter, til en bedre pris.

Lad os tage udgangspunkt i et produkt vi alle kender til – nemlig en brødrister. Hvad skal en brødrister kunne? Riste brød i den nuance af brun, som du bedst kan lide – og ikke brændt. Det lyder som en rimelig simpel opgave. Så hvis du gerne vil være fornuftig omkring din økonomi, så er det her du skal overveje hvor vigtigt det er for dig om der står ”Kitchen Aid”, ”Wilfa” eller noget helt tredje på din brødrister.
Hvor stor en rolle spiller farve og design? Hvor vigtigt er det for dig, om din brødrister har plads til to eller fire stykker brød, mulighed for opvarmning af boller eller sikkerhedslukning, hvis brødet sidder fast? Dette kan du få afklaret ved at læse denne Brødrister test. Du kan selvfølgelig også tage i en butik og tale med en ekspedient, men når du læser en test, får du rigtig mange informationer serveret på et sølvfad hjemme fra din sofa, og du vil ret hurtigt kunne se at det ikke er prisen der afgør hvorvidt produktet er det bedste eller ej.

Vælg produktet du føler dig mest tilpas med – det er sjældent det dyreste!

Elektronik er en faldgrube!

Det er ofte, når du skal købe ny elektronik, at du skal være lidt ekstra opmærksom. Ligesom ovenstående eksempel med brødristeren, så kan det også være interessant at undersøge markedet, hvis du har brug for en ny gaming mus. Er den dyreste mus altid den bedste, eller findes der et lige så godt og billigere alternativ?
Allervigtigst er det selvfølgelig, at du er afklaret med, hvad din gaming mus skal kunne. Hvilke funktioner er vigtige for dig? Hvor mange knapper skal den have? Hvordan skal den føles i hånden og hvor mange programmerbare knapper skal den have? Det altid en god idé at finde nogle objektive testresultater, som du kan sammenligne dine behov med. Igen er tilfældet ofte, at det ikke er den dyreste der er den bedste, men det afhængere nærmere af hvad du helt konkret skal bruge musen til, og her der være modeller der er markant billigere!

Som nævnt tidligere er det oftest omkring køb af elektronik der kan forskel på pris og oplevet værdi, men også fodboldstøvler kan være en kategori, hvor pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen. Det er dog igen væsentligt at du først sætter dig ind i, hvilket behov du har.

Oversigter, eller sider, som viser objektive testresultater er en oplagt mulighed for dig som forbruger. Disse sider kan hjælpe dig i din søgning efter, hvor der måske ikke er sammenhæng mellem pris og værdi for dig. Ved at læse forskellige testresultater, får du en samlet oversigt over fordele og ulemper ved det produkt du er interesseret i at købe, samtidig med at det forhåbentligt hjælper dig til yderligere at afdække dit behov og minimerer risikoen for et fejlkøb.

Konklusionen

Når alt kommer til alt, så er det dyreste produkt ikke altid lig med mest værdi, da værdi er noget vi vurderer individuelt og vi vurderer det på baggrund af hvad vi som forbrugere tillægger højest værdi. Når du først ejer produktet, så kan alle andres meninger egentlig være lige meget. Det er dig, som bruger produktet, og det skal fungere for dig i din hverdag. Hvor mange stjerner, eller tests produktet har vundet er mindre væsentligt. Er du tilfreds eller ej? Det er det vigtigste! Men vejen der til, vil du kunne gøre betydeligt letter, ved at følge med i hvad andre oplever, når de bruger eller tester produktet.