Kom i gang med digitale produkter

0
1856

For mange er det drømmen om den passive indtægt; for andre at kunne hjælpe andre: digitale produkter kan være løsningen på begge.

Et digitalt produkt er et, du skaber og så har mulighed for at sælge igen og igen uden omksotninger i tid eller penge ved hvert nye salg. Du bygger noget og kan – fordi det er digitalt – sælge det igen og igen.

Digitale produkter kommer i mange former og farver fra e-bøger til videoer, podcasts, software-as-a-srvice og meget andet.

I denne korte artikel kigger vi på, hvordan du kan komme i gang med digital produkter.

Et problem folk vil betale for at få løst

Det vigtigste i forbindelse med at skabe et digitalt produkt er, du vælger noget, hvor din målgruppe vil betale for din hjælp.

Det kan lyde simpelt, men mange når at lave et digitalt produkt og sætte det til salg – blot for at finde ud af, det ikke løser et problem, folk er villige til at betale penge for at få løst.

Tænk over hvad der presser i dit liv; hvad du i forvejen får betaling af dine kunder for at hjælpe med; og lav et produkt ud fra dette.

Gode eksempler er blandt andet advokat Lise Moth, der har lavet en komplet guide til opsigelse af medarbejdere. Det kan koste en arbejdsgiver mange penge at gøre dette forkert – derfor er en arbejdsgiver, der skal opsige en medarbejder også villig til at betale de 349 kroner for guiden.

Markedsfør med AdWords og Facebook annoncering

Når først dit produkt er klar – uanset hvilken form, det er i – skal det markedsføres.

En nem og effektiv måde at gøre dette på er ved hjælp af Google AdWords og Facebook Ads. Her har du mulighed for at indstille dine annoncer til at blive vist præcis, når folk søger fter dine produkter og efter løsning på deres problemstillinger – og med Facebook kan du præcis målrette din målgrupper ud fra deres demografiske- og adfærdsbaserede oplysninger.

At arbejde med Google AdWords og Facebook annoncering er et felt i sig selv – overvej professionel hjælp.

Gentag

Når først du er i mål, kan du gentage successen og skabe et nyt produkt.

Det er svært den første gang – men 10x hurtigere og 10x bedre anden gang.

Husk at du kan alliere dig sammen med andre dygtige mennesker, hvis du ikke føler, du har faglige kompetencer til at lave flere forskellige produkter. En anden person kan stå for selve produktet, mens du kan lave alt det omkringliggende – fra produktion til salg.

Vi køber flere e-bøger

I USA er digitale produkter længere fremme end i Danmark. Salget stiger stadig år for år – også selvom det spreder sig på flere platforme som beskrevet her på Fortune.

Det er også manges forventning, at salget i de kommende år vil stige i Danmark. Det hænger sammen md udbredelsen af e-readers som Amazons Kindle. Du står derfor som forfatter til et digitalt produkt stærkt i et voksende marked.