Derfor er det vigtigt at få en bedre nattesøvn

0
1511

Ligegyldig om man er ung eller ældre, så er det vigtigt, at man får en god nattesøvn og vågner frisk og veludhvilet op hver morgen. Der er flere grunde til, at det er vigtigt at få en god nattesøvn. Det er både vigtigt for ens psykiske helbred, ens humør og ikke mindst ens fysiske helbred. Faktisk er nattesøvnen så vigtig for den menneskelige hjerne, at det er muligt for forskere at se på forskellige scanninger, hvis nattesøvnen ikke slår igennem. Og det kan have helt tydelige konsekvenser for ens vågne liv – både det, man lever nu, men også det, man håber på at komme til at leve i fremtiden.

Man mister koncentrationen

På kort sigt betyder manglen på søvn, at man får sværere ved at præstere til hverdag. Det kan for eksempel handle om, at meget simple opgaver begynder at føles uoverskuelige, og ikke mindst at man nemmere bliver irritabel på små ting i sin hverdag og på de mennesker, der er omkring en. Det kan på længere sigt føre til dårligere relationer til sine medmennesker. Og det kan føre til, at man simpelthen i det lange løb vil bryde sig mindre om sig selv og sin egen opførsel.

 

Hukommelsen kan også svigte

På både den lange og på den korte bane kan alt for lidt søvn over en længere periode betyde, at man får sværere ved at huske ting. Det kan være en blanding af, at man bliver stresset, netop fordi man har svært ved at koncentrere sig. Og når man bliver stresset, bliver hukommelsen ringere. Derudover kan det også handle om, at hjernen simpelthen bare ikke præsterer lige så godt, hvis den ikke får den søvn, som den har brug for. Den ringere hukommelse kan have direkte effekt på ens indlæring og på den måde, hvorpå man fuldfører sit arbejde. Og det kan betyde, at man præsterer dårligere, end man som medarbejder ellers ville have gjort.

 

Man arbejder langsommere

Samtidig betyder mangel på søvn også en mere sløv krop sammenlignet med en veludhvilet og frisk krop. Det gør, at man ofte er langsommere til at udføre sit arbejde – især hvis det er fysisk krævende eller på anden måde kræver, at man handler aktivt. Hvis man har et reelt ønske om at komme sine søvnproblemer til livs, kan en af flere løsninger være at købe en god seng. For eksempel en elevationsseng. Find blandt andet de bedste elevationssenge i test her i linket, så du altid får en god søvn.