Den danske e-handel vokser fortsat

0
1798

I løbet af de seneste 10 år er den danske e-handel vokset enormt, og e-handelen er fortsat en stigende kurve. Vi har for alvor taget e-handelen til os, som du kan læse mere om i denne artikel, hvor vi blandt andet forklarer, hvorfor e-handel er blevet så populært i Danmark.

 

Danskerne har for alvor taget e-handel til sig

Vi er blevet vilde med at handle online, og e-handelen sætter hvert år nye rekorder. Der er flere forskellige grunde til at vi er blevet vilde med at handle online, frem for at tage turen til de fysiske butikker.

Først og fremmest kan e-handelen sættes i forbindelse med, at vi i stigende grad bruger computere og mobiler i vores hverdag til mange forskellige ting. Derfor bliver det også mere naturligt at vi handler mere online, da vi i forvejen har vores computer fremme til at klare mange andre gøremål i hverdagen.

En anden grund til at vi elsker at handle online, er fordi at e-handel samler alle butikker et sted, så du kan finde alt hvad du skal bruge online. Så uanset om du er på udkig efter ny elektronik, dagligvarer, tøj til forårsgarderoben, køkkenudstyr eller tekstiler fra Georg Jensen Damask, kan du finde det online.

Og så er det nemt og bekvemt at handle online, hvilket også er med til at trække flere indkøb den vej.

 

Sammenligningssider er populære blandt mange

Der er samtidig gode muligheder for at spare penge ved at handle online, blandt andet på grund af de mange sammenligningstjenester. Når du skal finde et produkt online, kan du bruge en sammenligningstjeneste til at sammenligne priserne på det samme produkt hos forskellige butikker, hvilket giver gode muligheder for at spare penge.

Muligheden for at spare penge er også med til at trække flere over til at handle online, da det hurtigt kan blive billigere at handle online, fordi du har mange butikker samlet det et sted. Når mange butikker er samlet et sted, giver det en større konkurrence, som også er med til at presse priserne i bund.

Men det er faktisk ikke kun produkter, som vi sammenligner online, for at spare penge. Du kan også sammenligne priser på mange forskellige ydelser online. Hvis du fx er på udkig efter billigt bredbånd, kan du også sammenligne priser på det online, og derigennem spare lidt ekstra penge.

Du kan også sammenligne forsikringer, flybilletter og meget andet, og der er derfor god grund til, at de mange sammenligningstjenester er populære blandt os danskere.

 

Større konkurrence blandt webbutikker

Som nævnt før, er der en større konkurrence blandt webbutikker, fordi alle butikker er samlet et sted. Webbutikker skal derfor ikke kun konkurrere mod de nærmeste butikker men mod alle andre, og det gør at det kræver mere og mere at lokke kunderne hen til deres butik.

Derfor er der mange webbutikker der fx tilbyder fri fragt eller andre tilbud for at få kunderne til at vælge deres butik frem for nogle af de mange konkurrenter.

Men det kræver andet end gode tilbyd at lokke kunderne til din butik i dag. En flot og ikke mindst stærk hjemmeside er afgørende, for at få succes med at drive en webshop i dag.

Det er fx vigtig at have gode placeringer i Google for at potentielle kunder kan finde din webshop. At ligge højt i Googles søgeresultater kræver meget forskelligt, og det er ikke noget, som du kan lave om fra den ene dag til den anden.

Hvis du har en webshop, som du gerne vil promovere ved at få bedre placeringer i Google, er det vigtigt at have fokus på SEO (søgemaskineoptimering), da det handler om hvordan du optimere din hjemmeside til søgemaskiner som Google.