De 25 bedste apps til iPhone-begynderen – Del 1

0
2550

I en verden hvor du kan finde millioner af apps til alle mulige og umulige formål, kan det være ganske rart med en lille guide til, hvad du først skal kaste dig over i App Store. Derfor giver vi dig hér de 25 bedste apps, hvis du er iPhone-nybegynder – eller bare gerne vil have nogle tips til gode standard-apps du måske har overset.

iphone apps

Der findes ikke nogen officiel app-guide til, hvad du først bør downloade til din nye iPhone. Derfor er denne liste også ganske subjektiv, men det er vores erfaring, at disse 25 apps for mange udgør et godt grundlag til at starte bekendtskabet med din iPhone.

Vi har sørget for at ryste posen godt, så der er apps til forskellige – for det meste praktiske – formål. Så kan du altid senere begynde at udforske hele app-universet.
Alle de fremviste apps i denne oversigt, kan du hente gratis gennem iTunes på computeren, eller via App Store på din iPhone/iPad. Vi har med vilje ikke taget apps fra de sociale medier, som Facebook og Twitter med, da de er efterhånden er fast integrerede som standard i din smartphones styresystem.

Vi bringer dig først 13 app-anbefalinger i dag og de resterende 12 i morgen. Brugervurderingerne er skrevet i parentes.

1. Din netbank

Rigtig mange danskere anvender i dag netbank, når de skal foretage helt almindelige banktransaktioner, så som pengeoverførsler mellem konti, betaling af regninger, bestilling af udenlandsk valuta og for at få et generelt indblik i deres aktuelle økonomi. Derfor er det også rigtig smart, at mange banker de seneste år har fået sendt veldesignede og brugervenlige apps på gaden, hvor du kan foretage dig meget af det samme som i netbanken. Hent derfor dén app som netop din bank har lavet til App Store.

2. E-boks (3,5 ud af 5)

En anden smart og praktisk app du bør hente, er den fra e-Boks. De fleste modtager i dag mange af deres offentlige dokumenter, lønsedler mm. gennem e-Boks. Derfor er det rart at have e-Boks’ app-version lige ved hånden, så du ad en nem vej kan se de seneste meddelelser i din indbakke.
Hent E-Boks appen i iTunes

3. My ”Flash” Light – The Ultimate Free LED Flashlight (4,5 ud af 5)

I en lidt anden – men ikke mindre praktisk liga – er denne smarte lommelygte-app. Det er utroligt hvor mange gange man egentlig står og har behov for en lygte til lige at oplyse et eller andet. Der findes massevis af lommelygte-apps til iPhone og de fleste fungerer fint. Personligt har jeg aldrig haft problemer med denne.
Hent My Flash Light i iTunes

4. Skype (3 ud af 5)

Rigtig mange mennesker har Skype på deres computer – og med god grund. Med dette lille program kan du pludselig være i gratis (video-)kontakt med det meste af verden. Man fristes til at sige, at der selvfølgelig også er en version til din smartphone. Hvis du anvender Skype fra mobilen, skal du dog huske at tage hensyn til, hvor meget data du har til rådighed i dit mobilabonnement. Ellers sørg primært for at anvende Skype, når du er forbundet til Wi-Fi.

Hent Skype i iTunes

5. Byvejret (4 ud af 5)

Der er ikke noget som vejret, der kan være emne for en samtale. Derfor er det godt, at man altid hurtigt kan fiske sin smartphone op af lommen og være opdateret på den seneste vejrudsigt. Denne app har et overskueligt design og du kan lægge dine favoritsteder ind, så du nemt kan navigere mellem forskellige byer – alt afhængig af hvor du er i verden.
Hent Byvejret i iTunes

6. Nyheds-apps

Hvad angår nyheder er det for mange mennesker meget en smagssag, hvilket nyhedsmedie de foretrækker. Alle de store danske aviser har naturligvis en app du kan hente. Du får sjældent noget ekstra gennem app’en, men den giver dig en oversigt over de vigtigste nyheder i mobilformat. Du kan gå ind og se på fx DR Nyheder, TV2 Nyhederne, Politiken, Berlingske, Ekstra Bladet, BT m.fl.

7. Google Maps (4,5 ud af 5)

Apple valgte at smide Google på porten, da de lavede deres seneste opdatering af styresystemet, iOS 6. Google Maps havde ellers ligget som standard-kort-app, men Apple valgte at introducere deres eget Apple Maps. Hurtigt efter lanceringen var det dog tydeligt, at Apple nok skulle have ventet til det var ordentlig gennemtestet: kort-app’en fejlede i stor stil. Nu har Google så fået lavet en ny version af deres glimrende kort-app med meget nøjagtige stedangivelser, navigation mm.

Hent Google Maps i iTunes

8. Adobe Reader (3,5 ud af 5)

Hvis du får tilsendt PDF-dokumenter i fx e-mails, så er det rart, at du med det samme kan se dem på din iPhone. Derfor kan du med fordel hente Adobe Reader, som generelt virker uden problemer.
Hent Adobe Reader i iTunes

9. Endomondo Sports Tracker (4,5 ud af 5)

Med Endomondo-app’en er vi ovre i motionsafdelingen. Lad os derfor straks pointere, at den ikke er relevant, hvis ikke du motionerer på et mere dedikeret niveau. Ellers fungerer Endomondo glimrende som et GPS-værktøj til at registrere fx dine løbedistancer, tider, kalorieforbrænding og hvad der ellers er interessant at følge med i, hvis du træner seriøst og ofte. Du tilføjer din yndlingssport under din profil og der er mange(!) at vælge i mellem. Du kan også dele din træning med andre via Facebook.
Hent Endomondo i iTunes

10. Spil-apps

Til kategorien ’iPhone-tidsfordriv’ hører helt klart de mange tusinder af spil du kan downloade mere eller mindre gratis. Hér vil vi heller ikke komme med en konkret anbefaling, men lade det være op til dine egne præferencer indenfor spil-genren. Du kan hente alt fra puzzles, actionspil, krydsord, eventyrspil, arkadespil osv. osv. Nogle af de mest udbredte og populære spil de seneste år har været Angry Birds (findes i mange versioner), Draw Something og Wordfeud (Scrabble som app). Især de to sidstnævnte har taget verden med storm – specielt fordi det går ud på at udfordre ens venner.

11. eTilbudsavis (4,5 ud af 5)

Vi kan alle sammen godt lide tilbud. Det har app’en eTilbudsavis taget højde for og derfor har den samlet alle tilbudsaviser i én app. Via GPS kan du vælge at få vist de nærmeste supermarkeders tilbud, eller bare kigge de aktuelle tilbudsaviser igennem. Du kan også søge på et bestemt tilbud, fx ’økologi’, og så viser app’en dig kun økologiske tilbud. eTilbudsavis giver dig også mulighed for at oprette en indkøbsliste.
Hvis du ikke ønsker den samlede oversigt, som eTilbudsavis giver dig, kan du vælge at hente 1-2 apps fra dine foretrukne supermarkeder.
Hent eTilbudsavisen i iTunes

12. Mobilporto (3 ud af 5)

En anden smart nyskabelse er muligheden for at anvende mobilporto. Hvis du skal sende et brev og opdager at du ikke ligger inde med flere fysiske frimærker, så kan du med app’en Mobilporto købe porto til A- og B-breve på op til 2 kg i Danmark. Gennem app’en får du tilsendt en kode, som du skriver på brevet i stedet for et frimærke.
Hent Mobilporto i iTunes

13. Genius Scan – PDF Scanner (4,5 ud af 5)

Hvis du ikke er i nærheden af en egentlig printer med scanner, så er der selvfølgelig også mange apps der kan hjælpe dig med det. Genius Scan giver dig mulighed for at tage et billede af dit dokument med mobilens kamera, det bliver dermed omdannet til et PDF-dokument, som du efterfølgende kan vælge at sende til fx din e-mail, Dropbox eller printe.
Hent Genius Scan i iTunes

En liste over meget anvendelige apps vil aldrig være fyldestgørende. Derfor hører vi meget gerne fra dig. Hvilke apps ville du anbefale andre at hente? Skriv en kommentar herunder.