Billeder på lærred – design selv!

0
1772

Har du nogle tomme vægge, så er der mulighed for selv at designe og lave fotokunst med billeder på lærred til dem. Du kan bruge dine egne billeder fra rejser og lignende, og lave noget som passer præcist til dine vægge. Hjemmesiden hedder SUMOpix, og når du har fundet dine bedste billeder, så kan du uploade dem og beskære dem til de mål der passer dig bedst. Konceptet er at du er designeren, og det er dig der selv sidder hjemme i sofaen og leger med billedet indtil der er som du ønsker det.

SUMOpix har selv udviklet bestillingssoftwaren til billeder på lærred, hvor du beskærer og arbejder med dit foto, og det er et værktøj du ikke finder mangen til andre steder. Når du har lagt bestillingen ind, så tjekkes alt af en grafiker hos SUMOpix, og hvis der er forslag til forandringer så tager de kontakt. Det kan være opløsningen af billedet, eller det kan være at dit foto er sløret eller andet. Når der så er helt styr på design og grafik klargører de fotoet til print i deres storformat-lab.

opdelte-laerred

Printprocessen er ret imponerende. HP plotterne, som i virkeligheden bare er bordprintere i meget meget stor størrelse (2 meter) kan printe med over 2000 dråber blæk pr tomme, og farven skydes ud af 8 forskellige dysser. Det vil sige der olaceres ca. 16.000 små blækklatter pr 2,5 cm! Dette giver en unik dybde og farvegengivelse i det færdige print på billedet. Lærred er godt til at tage imod denne proces, da lærredet har en ujævn overflade, og dermed kaster lyset i mange retninger – og farvegengivelse er jo som bekendt bestemt af den måde lyset tilbagereflekteres til beskueren.

Her er siden hvor du kan læse mere om processen, og se hvordan du får dit billed på lærred:

www.sumopix.com/da/foto_paa_laerred

Processen tager lidt tid, da blæk og lærred lige skal gennemtørre og færdigbehandles, men det tager ikke mange dage fra bestilling til levering. Typisk sendes billedet allerede næste dag eller indenfor 2-3 dage.

Det er også muligt at få indlagt lydabsorberende materiale i dit billed på lærred, så rumklangen dæmpes i din stue fx. Det er ofte smart til fx. åbne kontorfællesskaber, hvor der er meget larm, og det kan være godt i åbne alrum, hvor der er børn og støj fra køkkenmaskiner etc. På den måde kan du gemme lydabsorberende materiale indeni et billede, og på den måde få en æstetisk løsning på den irriterende efterklang.

Det er ofte en god ide i fx. køkkenalrum og stuer, hvor der er hårde gulve og store glasflader, og hvor lyden rigtig kan kastes rundt. Det er her familien ønsker at opholde sig, og børnene har lyst at lege og støje, og det passer ikke lige ind med et støjdæmpende gulvtæppe. Så er det en god mulighed for at få dæmpet støjen at sætte nogle lyddæmpende lærredsbilleder op, og på den måde få løst de akustiske problemer i rummet.