Danskerne er vilde til e-sport

0
1550

De sidste 15 år har været meget positive for e-sport universet. Det er vokset markant, og der er flere der dyrker de elektroniske konkurrencer, både som deltagere, men også som tilskuere. Og størrelsen på de præmier der kan vindes ved e-sport konkurrencer er også vokset i takt med populariteten.

 

Sådan Danmark!

E-sport kan for mange virke nørdede, da det jo er intens dyrkning af computerspil. Men denne sportsgren er efterhånden blevet så populær, at fordommene så småt er ved at ændre sig. Det fysiske aspekt ved e-sport kan diskuteres, og det bliver det skam også gjort lystigt, men ikke desto mindre er det en sport der kræver udholdenhed, koncentration, fokus og utallige øvelsestimer. Det er ikke længere en ”nørdede” fritidsbeskæftigelse, det er et intenst globalt fænomen, hvor de dygtigste kan tjene mange millioner på at være gode til at game.

Selv her i lille Danmark er vi godt med på noderne. Danmark er faktisk et af de lande, der har flest professionelle e-sportsudøvere, i forhold til vores lands størrelse. Og vi klarer os egentlig ret godt. Danmark er temmelig velrepræsenteret verden over, når det gælder dem elektroniske sportsgren. Så sent som i 2016 var det en ung dansk fyr der tog titlen som verdensmester i spillet FIFA.

 

E-sportsuddannelse

E-sport trenden er også ved at inficere vores uddannelsessystem. Flere efterskoler giver deres elever mulighed for at vælge linjer med fokus på e-sport. På den måde kan man kombinere skolen med sin gaming. Det ses at flere og flere af de professionelle gamere dropper skolen, for at kunne spille på fuld tid. Det er sikkert ikke alle forældre der billiger den beslutning, så her er e-sports fokuserede efterskoler en god mulighed. Måske står fremtiden på universitetsuddannelser inden for elektronisk sport.

 

E-sport med stil

Har du også en lille gamer i maven, og kunne du tænke dig at prøve kræfter med den elektronisk sportsgren? Så er det bare om at komme i gang! Det kræver mange timer at blive lige så dygtig, som dem der deltager i verdensmesterskaberne. Men hvis du er en af dem der har spillet siden du var lille, og altid tæver venner i diverse konsolspil, så er du måske allerede godt på vej. Når du nu kaster dig ud i sådanne events, bør du selvfølgelig også have styr på stilen. Gaming er som sagt mere end bare computerspil, så dit outfit må også gerne være med på beatet. Selvom de professionelle vinder tjener mange penge på at side med en konsol i hånden, skal du huske at have det sjovt. Du kunne jo starte med at deltage i nogle af de gaming events der er rundt omkring i Danmark. Der er både små event og konkurrencer, for dig der ikke har brugt hele din barndom på at træne Counter-strike. Det gælder bare om at udforske mulighederne, gribe konsollen og komme i gang.