At starte virksomhed koster mange arbejdstimer

At starte sin egen virksomhed og gå iværksætter vejen er efterhånden noget der er blevet populært. Måske lidt for populært, da drømmen om den nye store bil og de mange champagneflasker nogle gange overskygger det egentlig arbejde ved at være selvstændig.

Der er efterhånden gået inflation i at være iværksætter, hvilket ses på det store antal af webshops der hver dag åbner med drømmen om en stor succesfuld forretning. Desværre ender mange med at indse at det at tjene mange penge på en webshop kræver mange timers hårdt arbejde, og med mindre du rammer et kæmpe hul i markedet, så vil det være en lang rejse op ad bakke hele vejen. Det kræver noget helt specielt af holdet bag for at få succes, og du skal have mange forskellige hatte på som ejer af en webshop, hvor du blandt andet selv må stå for indkøb, kundeservice, markedsføring mm.

Sammenligner vi med de store webshops, så har disse webshops typisk en 2-3 folk ansat blot til markedsføring såsom SEO, Adwords, Facebook annoncering og meget mere. Hvis du som ene mand skal kunne slå disse webshops, samt vinde markedsandele, så skal du være forberedt på at det kræver hårdt hårdt arbejde.

De ville ind i den mest mættede branche

Dermed ikke sagt, at hvis du har modet, samt de evner det kræver, så kan det også sagtens lykkedes dig. Vi kan tage et eksempel for at sætte det hele mere i perspektiv.

Trendday.dk er en webshop, som for 2 år siden med en start kapital på blot 20.000 kroner valgte at gå efter tøjmarkedet og sælge tøj til kvinder. Mange ville mene at det er en umulig opgave, da det at indtage tøjbranchen vil koste markant mere end 20.000 kroner, men om ikke andet, så gav Kasper og Camilla alt hvad de havde. Det har resulteret i at man flere gange var ved at gå konkurs, men hvis man lader sig slå ud, så når man aldrig i mål. For at gøre en lang historie kort, så omsætter de i dag blot 2 år efter opstarten for millioner, og de stopper bestemt ikke her, og der bliver hverken drukket champagne eller kørt i dyre biler, men derimod arbejdet op mod 80-90 timer i ugen for at realisere de nye mål.

I dag sælger Trendday deres eget brand TDY Design, men også andre anerkendte brands som YAS, Minimum, Moves, Pilgrim og mange flere. Så hvis du er på udkig efter noget flot tøj til piger, så ville Trendday være et godt sted at kigge, da du blandt andet finder et stort udvalg af flotte sommerkjoler.

Du skal brænde 100% for det

At starte egen virksomhed kan gøres på flere måder end de fleste lige umildbart tror. Det kræver ikke nødvendigvis at du starter en webshop. Der findes mange former for virksomheder du kan starte. Du er selv herre over om det er en webshop der sælger tøj eller alarmsystemer, eller måske en helt simpel håndværker virksomhed. Dog er der er en fællesnævner for alle former for virksomheder – det kræver at du brænder 100% for det!

Hvis du har modet, viljen og lysten til at gå ind i et projekt 100%, så skal det også nok lykkedes dig, men det kræver at du væbner dig med tålmodighed uden lige – intet kommer over natten. Selv de største internet succeser har været flere år undervejs!

De fleste ville mene at en virksomhed som Skype, som i øvrigt er dansk, lige pludselig kom ud af det blå, men det som ingen tager i betragtning er, at Janus Friis sad flere år i en kælder i Letland med 5 udviklere og levede på vand og brød for at få råd til at lønne sine programmører. Det kan lykkedes for alle, men det kræver blod sved og tårer!
Held og lykke med dit iværksætter projekt.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.