Affiliate websites – Gode eller Onde

0
1771

Danske søgemaskiner er fyldt med ubrugelige websites, som fylder den første resultat side i f.eks. Google.dk. Betyder det at affiliate websites er af det “onde”, min personlige holdning er…

Der findes 1000-vis af danske afflilate websites, i alle de nicher hvor der er muligt for ejeren at tjene nogen hurtige håndøre. For langt de fleste er der virkelig tale om få håndøre, og ikke om uhyrlige summer, som få amerikanske affiliates tjener. Den danske skare af af affiliates, kan man dårligt kategorisere som sådan, hvis man tænker på de websites der virkelig laver millioner af USD om året. Her kan nævnes et par få, som sjovt nok slet ikke minder om danske affiliate websites:

  • Expedia.com
  • Booking.com
  • Hotels.com
  • Seatwave.com

Ovenstående er klasse eksempler på million forretninger der 100% bygger på affiliate aftaler.

Hvad er en affiliate?

I min optik er en affiliate én som ikke har noget inventory, eller sagt på dansk intet varelager. Al salg sker på eksterne websites, eller via en webshop som er lånt af producenten. Hvert salg aflønnes med en lille procentdel af det samlede salg, typisk mellem 3-6%. Så det er ikke de store summer der er tale om, hvis man også husker at konverterings raten for et affiliate site  typisk ligger på under 1%

Hvorfor har vi ikke nogen virkelige gode eksempler her hjemme?

Måske fordi vi er dovne og aldrig laver vores website helt færdige og gode for brugerne, da vi godt ved at et affiliate website, måske ikke eksisterer i Google.dk dagen efter. Eller det blot fordi at vi er tilfredse med at lave et par tusind kroner ved siden af vores faste månedsløn, det er ikke til at sige…

Der findes dog websites på dansk som gør det ganske godt taget i betragten af den niche de ligger i. Her vil jeg fremhæve http://www.mobilt-bredbaand.dk/ der gennem mange år har ligget nummer 1 på søgeordet “mobil bredbånd”, ikke så ringe endda taget i betragtning af den hårde konkurrence.  Dog er placeringen i skrivende stund faldet en smule, nok som følge af den nye Google F*****! “Pingvin”

Hvor meget der tjenes ved jeg ikke, men jeg ville nu nok, overveje om man skulle sælge domænet til en dansk ISP, og på den måde lave en god “Cash In”. Som affiliate kan man jo altid bygge et nyt website.

Er affiliate websites gode eller onde

For folk i online branchen, er AF website røv irreterende, især fordi vi alle har gået med en lille Rand Fishkin i mave, og fortalt vores kunder at det ikke er en langsigtet løsning, hvilket kun er en halv sandhed, da Google jo aldrig for alvor har gjort noget ved de mange websites af “lav kvalitet”.

En ting er sikkert, mine egne forældre er glade for affiliate sites, da de giver et godt overblik, når der skal købes dimser eller rejser online.

Så AF sites er vel ikke kun onde, kun grimme at se på når de kommer fra DK 🙂