Undgå at falde bagud af dansen

0
1650

Som medarbejder i en større virksomhed kan det være rimelig træls, hvis forretningsgangene ikke er strømlinede og der ikke er sammenhæng mellem det kunderne vil og det virksomheden gør. En af de metoder man bruger for at strømline en virksomhed er at integrere en CRM løsning.

CRM-løsninger strømliner processer og øger rentabiliteten i dit salg, marketing og service afdelinger. En stærk CRM-løsning er en mangesidet platform, hvor alle de afgørende faktorer for at udvikle, forbedre og fastholde dine kunderelationer er gemt. Uden kunder er der jo som bekendt ingen virksomhed. Uden støtte fra et integreret CRM-løsning, kan du gå glip vækstmuligheder og miste indtægter, fordi du ikke maksimerer dine forretningsforbindelser.

Forestil dig at du har mistet den seneste kundes kontaktoplysninger, fordi du kun fik et visitkort og ikke fik skrevet ned, hvornår kunden seneste skulle kontaktes for at følge op på et møde. Efterfølgende finder du så ud af at du har skubbet din klient i armene på en konkurrent fordi du ikke er vendt tilbage i tide. Det er et surt æble at bide i, særligt hvis der er tale om en stor ordre man potentielt går glip af.

Det samme er også gældende i salgsafdelingen. Hvis to sælgere går efter den samme klient, fordi de ikke ved hvad den anden gør, så kan det resultere i en irriteret og forvirret kunde der undrer sig over hvorfor han bliver kontaktet to gange af det samme firma. Kunden fornemmer hurtigt at der ikke er styr på tingene i firmaet og finder en anden samarbejdspartner at handle med. Og derudover kunne det give nogle interne gnidninger som følge af de mål og budgetter der skal nås. Uden et centraliseret program, hvor man kan logge og spore kundeinteraktioner, vil virksomheden langsomt, eller måske hurtigere end man forventer, falde bagud af dansen.

Heldigvis har Microsoft lavet et CRM program, som kan bruges til at strømline virksomheder. Når først systemet er sat op, så er der altid styr på hvem der står for hvad og alle processerne er så automatiserede som muligt, så man ikke behøver at lave unødvendige, tidskrævende handlinger, som bare er spild af tid og koster virksomheden en masse penge.