Rejseguide til Oslo

0
998

Skal du en tur til Oslo med vennerne eller din kæreste? Så får du her en række bud på, hvad I kan lave i den norske hovedstad.

Besøg Holmenkollen

Skal I til Oslo, skal I naturligvis besøge Holmenkollen. Holmenkollen er en højt beliggende bydel i Oslo, som fungerer som centrum for skisporten i byen. I dette område finder I den verdensberømte Holmenkollbakken, som bliver brugt til skihop. I kan naturligvis betragte skihopbakken på afstand, men I kan også vælge at tage op på toppen, hvis I vil have det hele med.

Fra Holmenkollen er der en fantastisk udsigt ud over både Oslo centrum og fjorden. Har I mod på det, kan I med fordel vælge at tage offentlig transport op til Holmenkollen, men gå (noget af) vejen ned til byen derfra. Det er en smuk tur.

Nyd udsigten fra Operahuset

Det smukke Operahus i Oslo er kendt for sin ganske særlige udformning. Det er et smukt bygningsværk, som I helt sikkert vil nyde at betragte på afstand. Udover at I kan betragte Operahuset på afstand, kan I også med fordel tage ud at besøge det. Operahuset er udformet således, at man kan sidde ovenpå det, og herfra er der den smukkeste udsigt ud over Oslofjorden. Nyd for eksempel solnedgangen herfra, hvis I har mulighed for det.

Tag en tur i Vigelandsparken

Vigelandsparken (eller Frognerparken) er umiskendeligt en af de mest besøgte parker i hele Oslo. Den tiltrækker hver eneste dag et væld af både lokale og turister. I parken er der et helt hav af skulpturer, som blandt andet viser mennesket i forskellige stadier af livet. Vigelandsparken er smuk særligt i forårs- og efterårsmånederne, men den kan besøges året rundt. Pak for eksempel en picnickurv, og nyd en lækker frokost i det fri netop her.

Tag på bar i Grünerløkka

Skal I på bar eller klub, skal I tage til Grünerløkka. Grünerløkka er det mest hippe boligområde i Oslo, og her finder I et væld af hyggelige barer, restauranter, caféer og klubber. I dette område vil I møde masser af lokale, som nyder kolde fadøl og snus. Vil I være med på denne bølge, kan I besøge https://www.snushjem.no/. Det er generelt en lidt dyr fornøjelse at købe alkoholiske drikke i Oslo, men deres by- og natteliv er også noget helt særligt, så gør jer selv den tjeneste at spendere en aften.

Besøg Aker Brygge

I kan ikke komme uden om en tur til området Aker Brygge på en ferie i Oslo. Aker Brygge ligger lige ud til Oslofjorden, og fra området kan I eksempelvis betragte det tidligere omtalte Operahus. Der ligger et væld af lækre restauranter og hyggelige caféer netop her. Særligt hvis I er til fisk og skaldyr, er der masser at komme efter.

Aker Brygge er et noget dyrt område qua den fantastiske placering, men I bør alligevel ikke snyde jer selv for et besøg. Har I ikke råd til at spise ude på Aker Brygge, er det en oplevelse i sig selv at slentre langs vandet her.