Privatliv? Ja tak! Prøv den nye iphone

0
1701

Har du nogle meget nysgerrige venner? Kan din kæreste ikke lade dine ting være i fred? Eller er det din mor, der er en nysgerrig rad? Lige meget hvem det er, der er synderen i din omgangskreds, er det irriterende, at man ikke kan have sine ting for sig selv.

Kan du for eksempel nikke genkendende til følgende scenarie: Din kæreste har snart fødselsdag. Du har tænkt og tænkt over, hvad du skal give hende, og det var ikke nemt, men du har endelig fundet på den perfekte gave, som du virkelig glæder dig til at overraske hende med på hendes fødselsdag.

Dagen kommer, og hun skal have sin gave, men hun virker ikke spor overrasket, da hun pakker op. Det forstår du ikke, for du har ikke sagt til nogen, hvad du har købt til hende. Da du spørger hende, svarer hun, at hun så e-mailen fra butikken i din mailboks, da hun lånte din telefon. Overraskelse ødelagt!

Du har ovenikøbet kode på din telefon, men den har hun luret – og for resten var du ikke en gang klar over, at hun af og til lånte din telefon og kiggede dine billeder og beskeder igennem.

Selvom du ikke har noget at skjule, er det rart at kunne have lidt privatliv og selv kunne bestemme over, hvem der ser ens ting, og hvornår de gør det.

 

Hvordan man løser det problem?

Det er faktisk ikke et problem, der er særlig svært at løse.

Iphone 8 har indbygget fingeraftrykssensor. En fingeraftrykssensor betyder, at det kun er DIG, der kan åbne DIN telefon. Ifølge Appel er risikoen for, at andre åbner din telefon 1:50.000. Det er meget usandsynligt, at det lige er din kæreste, der er den 1:50.000, og du vil derfor kunne sove trykt om natten, uden at gemme din telefon et hemmeligt sted.

Det er således kun ved hjælp af DIN finger, at man kan få adgang til din telefon og derved alle de ting, der ligger på den. Det er bare smart!

Det gør også, at du ikke på samme måde som ellers skal være bange for at få din telefon stjålet: Tyvene kan i hvert fald ikke få adgang til dine ting og misbruge dem.

En fingeraftrykssensor i telefonen giver dig således en høj grad af sikkerhed. Hvem ønsker ikke at have et privatliv og have muligheden for at holde ens personlige ting for sig selv?