Guide til en nem have

0
1605

Hvis du er så heldig at bo et sted, hvor du har adgang til din egen private have, så ved du nok også, at det kan være et stort arbejde at holde udendørsarealerne ved lige, hvilket også hænger sammen med årstidernes skiftende vejrforhold, som ikke ligefrem gør det nemmere at vedligeholde haven. Derfor kommer der nedenfor fem råd til, hvordan du relativt simpelt kan holde din have pæn, så du også har lyst til at tilbringe tid derude.

  1. Drop græsset

Mange opfatter græsplænen som nem at passe, men hvis det skal være helt korrekt, skal plænen slås i gennemsnit en gang om ugen fra april til november måned. Ydermere skal den gødes, den skal rives efter de sidste klipninger i september-november, bare huller skal eftersås, ukrudt skal holdes nede og meget andet. Med andre ord er der mere arbejde forbundet med at holde plænen pæn end de fleste kan overskue. En løsning kan derfor være at forkorte græsplæneområdet og alternativt lave bede med såkaldte bunddækkeplanter, som mere eller mindre passer sig selv. Hvis du går og mangler nogle haveredskaber, der kan gøre vedligeholdelsen af din have lettere, så kan du med en Skousen rabatkode spare penge.

  1. Hold jorden dækket

Hvis jorden ikke er dækket af hårde materialer som fliser, klinker eller granit eller blødematerialer som bunddækkeplanter eller flis, kommer der ukrudt, hvilket ikke ligefrem bidrager positivt til havens æstetik. Sørg derfor for, at jorden er dækket til for at gøre det så let som muligt for dig selv.

  1. Lav en have, der er inddelt i rum

En have, der er inddelt i små rum er både mere spændende at kigge på, men også nemmere at holde, da det er lettere at overskue de små rum fremfor det ene store rum. Man har derfor en god mulighed for at tage de små rum, når man lige har et ledigt hul i kalenderen fremfor at man skal sætte en hel weekend af til havearbejde, hvor man dårligt kan se, hvor man er kommet til.

  1. Køb planter, der passer til din have

Det er vigtigt, at du er opmærksom på at købe planter, der kan trives under din haves forhold. Derfor er det mest hensigtsmæssigt at overveje, inden du tager en tur i havecentret, hvor planten skal stå og hvilke jordbund- og lysforhold, der gør sig gældende det pågældende sted. Hvis du laver dette forarbejde, bliver det betydeligt lettere for dig i sidste ende. Ydermere kan det være gavnligt at finde en havebog for at finde ud af, hvilke planter der skal købes og hvilke, der kan komme på tale til din have.

  1. Hold have hele året

Man er nødt til at forholde sig til, at vintrene er blevet mildere, hvorfor man også bliver nødt til at passe haven hele året. Hvis græsset og ukrudtet har groet uforstyrret i syv måneder, er det ikke nemt og sjovt at komme i gang med havearbejdet igen. Og selvom det er vinter, skal græsplænen slås, når den er blevet lang. Følg disse fem råd og du vil opleve, at havearbejdet bliver både nemmere og mindre tidskrævende.