GANGNAM STYLE

0
1147

Sangen “Gangnam Style” med det koreanske pop (nu ikon) PSY, har for alvor ramt verden.

Videoen er for længst gået viral og nyheden kan nu kaldes gammel, men alligevel er det stadig værd at skrive om. De fleste danske medier har skrevet en artikel, her i blandt

  • BT
  • EB
  • Politikken
  • TV2
  • DR

Men hvorfor skriver alle om Gangnam Style? 

Sangen er måske god?  Nej ikke rigtig, musikvideoen er super fed? Nej heller ikke. Men… Jeg tror det handler lige så meget om at alle medier er nødt til at at være med på det koreanske beat, hvis ikke at medier som DR skriver om Gangnam Style, vil det virke som om de er virkeligheds fjerne, og ikke følger med i hvad der rør sig på nettet.  Det er i hvert fald ikke de danske medier skyld at videoer som Gangnam Style går viral, de skriver blot historien for ikke at virke bagud. Plus det faktum at danske nyheds medier i den grad kigger på udenlandske medier, når de skal vælge hvad de vil bringe fra det store udland. CNN, BBC, NYtimes, og mange andre bragte videoen Gangnam Style lang tid før de danske, som var sene til at opdage det virale potentiale.

Spredning af Gangnam Style

Det overasker mig stadig hvor mange visninger virale film på YouTube for, når de for alvor bryder i gennem. Gangnam Style har indtil nu fået 299.599.841 alene på YouTube, det er en pæn sjat, som kun de færreste opnår.

Gangnam Style

Grafen viser den mængden af søgninger i Google.dk efter “Gangnam Style”, den rødemarkering er 100, som er Googles tal for den højeste søgevolumen, så man må konkludere at der har været rigtig mange søgninger på søgeordet.

Hvis man sammenligner den danske søgetendens med den amerikanske vil man også kunne så at virale videoer klinger langt hurtigere af i lille Danmark, hvorimod at i USA er videoen stadig viral, og  måske og interessen endda stadig voksende.

Er det muligt at skabe viralt indhold, i Danmark? 

Både ja og nej, man kan sagtens skabe indhold, som peaker lyn hurtigt, men så klinger af næsten med det samme. Hvor indhold som holder kadencen, og holder det virale niveau er sjælendt set.  Det skyldes nok den relative lille bruger base der findes i Danmark, og antallet af socialemedier (1. Facebook), som vi bruger. Konklusionen er nok at man er nødt til at skabe indhold som ikke er dansk for at have chancen for at det går viralt…. Eller vent ” Gangnam Style”, er jo ikke på engelsk….

Så handler det nok om at især Amerikanske medier er gode til at fortælle historier på det rigtige tidspunkt. Gangnam Style og PSY har både været gæst hos David Letterman og Helen hvor PSY lærte Britney Spears at danse trinene, rimelig god reklame !

Så skal du “viral” , så glem alt om EB, BT, TV2 nyhederne osv. osv. Du skal til USA og de STORE talkshows…

 

Skulle du være den eneste dansker der IKKE har set eller hørt “Gangnam Style” med PSY, så skal du da ikke snydes: