Åbn op for nye muligheder med robotter

Alle mennesker har efterhånden en mening om robotter. Nogle er positive, andre knap så positive. Men der er efterhånden ingen tvivl om, at de er kommet for at blive. Og de kommer kun til at blive mere avancerede med tiden. 

Det er næppe en nyhed at bilindustrien benytter sig af robotter. Bilindustrien var blandt de første til at bruge robotteknologi i deres produktion. Men alt tyder på at robotter inden længe kan overtage byggeindustrien også. Et schweizisk forsøg har for nylig vist, at robotter kan bygge hele huse nærmest uden den mindste menneskelige indblanding.

Ved hjælp af sensorer som er langt mere præcise end de menneskelige sanser, elektriske impulser der er langt hurtigere end menneskelige reflekser, og hydrauliske arme der slår selv de største bodybuildere, er det kun naturligt at vores maskin-venner vinder indpas. Sammenholder vi det hele med en arbejdskraft der ikke skal have pension, frokostpauser – eller endda fri i det hele taget, kommer vi i dén grad til at gå en spændende tid i møde i byggeriet.

Alle steder er robot-steder

Men det er ikke kun i byggebranchen eller i bilindustrien robotter er relevante. I Nordjylland er der kommet et større fokus på at benytte robotteknologi. Alle analyser peger på, at vi i skylder robotterne en tak for hjælpen, når vi ser på de industrier og virksomheder der producerer mest i Danmark. I mange tilfælde kan man få en vækst på mellem 3-400 procent, ved at invitere robotterne indenfor.

Idéen med robotteknologi er ikke kun at spare på produktionsomkostningerne, men kan også være med til at mindske spild i produktionen. I tider som disse, hvor bæredygtighed er i top, kan det sågar være med til at give din virksomhed et bedre omdømme, idet en robot ofte vil spilde langt færre ressourcer end mennesker.

Mange påpeger også det faktum, at implementering af robotter i virksomhederne, ikke blot er ”en god idé” eller en ”god investering”, men at det snarere er en nødvendighed, for at vi fortsat kan være konkurrencedygtige på et internationalt plan. Danmark er typisk kendt for kvalitet, innovation og viden, og ikke i lige så høj grad for masseproduktion eller produktion i det hele taget. Der er det vigtigt, at vi altid holder os skarpe, og sørger for at få så meget udbytte som overhovedet muligt.

Ofte er det dog svært for virksomhederne, at finde ud af hvordan man kommer ind på markedet, og hvordan man kommer i gang med at optimere sin produktion. Det bliver heller ikke lettere af, at det ofte kræver en stor investering, og at mange er bange for at vælge forkert. Udbyttet af denne type teknologi ser man nemlig først efter en lang periode, og der går mange år før anlægget er tjent hjem igen. Dog er der hjælp at hente, for dem der er interesserede i at høre mere om fordelene ved maskinerne. Ofte vil virksomheder der laver denne slags anlæg, hellere end gerne lave en analyse af jeres behov. Der er også rådgivning at hente hos diverse erhvervs- og handelsforeninger, og lokale væksthuse rundt omkring i landet. Så selvom anlægget måske ikke er gratis, så er det i dén grad gratis at sætte sig grundigt ind i sagerne.

Her kan du bl.a. få hjælp til at finde ud af om din virksomhed er klar til robotter, eller om der er ting der skal afklares først. Du vil også kunne blive klogere på hvordan du lettest og bedst får implementeret løsningerne – til den bedste pris.

Flere artikler

Mousel

Mousel er et fascinerende dansk kortspil, der stammer fra...

Brus

Kortspillet Brus er en fascinerende del af dansk kulturarv,...

L’Hombre

L'Hombre-variationerL'Hombre er et klassisk kortspil med spanske rødder, der...

Spar

Mange har hørt om det sjove kortspil spar, men...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.