5 nørdede ting du ikke vidste om e-cigaretter

Du kender sikkert til E-cigaretter, og ved måske allerede en del om deres funktion og design. Du ved sikkert også at de er blevet dømt som ”sunde alternativer” til de traditionelle cigaretter, men du vidste garanteret ikke disse 5 avancerede funktioner i en e-cigaretter.

 

E-cigaretter med spil, touch screen og billeder

Det lyder måske usandsynligt, men det er nu muligt at opdatere din e-cigaret så de kan indeholde spil, touch screen og billeder. Dette er fordi at nogle modeller er udviklet med så avancerede mikrochips at du faktisk kan firmwareopdatere dem, og derved installere mini spil på dem. Firmwareopdateringen gør det muligt for din e-cigarets hardware at modtage nye input som den ikke før har kunne snakke samme med. Nogle modeller kan sågar styres via. smartphone-apps, hvori du kan indstille alverdens ting på og derefter overfører det til din personlige E-cigaret.

 

Brugerdefinerede indstillinger via. windows apps

Joyetech, som er førende inden for e-cigaretter, har udviklet modeller der via usb eller bluetooth kan styres og indstilles fra computeren. Der er utrolig mange data der kan indsamles og justeres på denne måde. Hvis du vælger selv at bygge varmelegemet (coilen) på din e-cigaret, så kan du fortælle systemet hvilket materiale du har viklet ”coilen” af. Disse kunne være nikkel, titanium eller noget tredje. Så skal du, for at få den helt perfekte dampoplevelse, indlæse de rigtige materialeparametre, for at chippen kan aflæse ”coilen” rigtigt. Temperaturudvidelseskoefficient er uhyre vigtig, hvis du selv bygger dit udstyr og kan give dig en bedre rygeoplevelse.

 

Vand-, støv- og stødtætte e-cigaretter

Er du fortaler for holdbart design og stor ydelse i et produkt så skal du holde øje med Geekvape. Geekvape har for nylig lanceret deres Aegis model, som efter militære standarder er testet fra A-Z. Her er tale om en model der kan ligge nedsænket i vand efter en tur i en sandstorm, og smides ud fra 1. Sal og stadig virke. Denne model er en del af flere på markedet som alle ligger vægt på at booste dampoplevelsen forbrugeren, samtidig med at den er robust og holdbar.

 

E-cigaretter og røgmaskiner – næsten ingen forskel

Noget som mange ikke ved er at der praktisk talt ikke er den store forskel på de e-cigaretter, og de røgmaskiner som bruges på de lokale beværtninger til fester. Det er ikke røg som udskilles, det er faktisk vanddamp. Væsken som bruges i røgmaskiner er ofte propylenglykol, hvilket også er en stor bestanddel i e-cigaretternes væske. Væsken til e-cigaretter er ofte blandet med vegetabilsk glycerin, for at give en fyldig tyk damp, hvor propylenglykol ofte er det du finder smagsstofferne opløst i. Du kan læse meget mere om dette og indholdet i de såkaldte e-juicer her.

 

Den første e-cigaret blev allerede opfundet i 1930

Et andet ukendt faktum er at den første e-cigaret blev opfundet allerede i 1930.  Her opnåede Joseph Robinson et patent der refererer til et produkt som er meget lig de e-cigaretter vi kender i dag. Desværre blev det aldrig sat i produktion, og det er uklart om der overhovedet blev lavet en prototype dengang. Det var først i 2003 at udviklingen tog fart i Kina. Her videreudviklede Hon Lik, en 52-årig farmaceut, på ideen og skabte en brugbar model af designet. E-cigaretter blev herefter introduceret i Europa i april 2006, og siden er det blevet et verdensomspændende fænomen, som findes i alverdens afskygninger. Store som små, gule og grønne, og efterhånden på hylden i enhver kiosk på gadehjørnet.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.