E-cigaretter en ny dille?

19
3045

Det helt nye i Danmark er den stigende popularitet for e-cigaretter også kaldet elektroniske cigaretter. E-cigaretter/elektroniske cigaretter består at et batteri, forstøver og e-juice tank. E-cigaretten/elektroniske cigaret skaber ved hjælp af forstøveren og e-juice damp – ikke røg. E-juice kommer med nikotin og uden nikotin. Nikotinstyrken varierer fra 0-24 mg nikotin. E-cigaretter eller elektroniske cigaretter kan dampes med e-juice med nikotin og uden nikotin. E-cigaretter eller elektroniske cigaretter har vist sig at have den bedste succes grad for rygestop.

Hvis man ønsker at dampe e-cigaretter eller elektroniske cigaretter ved rygestop skal man være opmærksom på: batteriets styrke i den elektroniske cigaret, dampen/damp mængden i den elektroniske cigaret, nikotin styrken i e-juicen og smagen i e-juicen. Ved rygestop anbefales det at man starter med en høj nikotin i e-juicen i starten og derefter trapper nikotinstyrken ned. E-cigaretter eller elektroniske cigaretter om du vil har vist sig som den mest effektive måde at opnå et succes fuldt rygestop.

Det bedste ved et rygestop med e-cigaretter er at du har fornemmelsen af at ryge en traditionel cigaret og du får også nikotin men du får ikke alle de dårlige kemikalier og carcinogene stoffer (kræftfremkaldende) som i en traditionel cigaret. Og du kan justerer nikotinstyrken i din e-juice efter behag og nødvendighed. Det er derfor lettere for dig at opnå succes med dit rygestop hvis du ryger en elektronisk cigaret med høj nikotinstyrke i starten og derefter langsomt trapper nikotinstyrken i e-juicen ned.
Dertil kommer alle fordelene ved at dampe e-cigaretter/elektroniske cigaretter: Du spare penge – mange penge, du opnår forbedret helbred, du får sundere hud og tænder, det er tilladt at dampe på offentlige steder og så er det socialt mere accepteret. Dertil kommer at du meget hurtigt fornemmer dit forbedrede helbred. 80. Din besparelse ved at skifte de traditionelle cigaretter ud med e-cigaretter/elektroniske cigaretter ligger på ca 80%. Dvs at du ved et rygestop med e-cigaretter og e-juice sparer ca 12.000 Kr på årsbasis (ved forbrug på 20 cigaretter om dagen).

Dine fordele: Du sparer penge, du opnår bedre helbred og sundhed og så har det aldrig været lettere at holde op med at ryge. Stop med at ryge i dag – skift til e-cigaretter og e-juice med og uden nikotin.

19 KOMMENTARER

 1. Rigtig fint indlæg!
  Det er tydeligt at se hvordan flere og flere skifter til e-cigaretter. Det gode ved dem er, at det både er alternativ til fysisk og psykisk afhængighed. Altså nikotinafhængigheden og selve den vane mange har tilegnet sig.

 2. Godt indlæg… Syns også det giver god mening at skifte til e-cigaretter… Man undgår vist omkring 4.000 skadelige stoffer ved at skifte den almindelige cigaret ud med en elektronisk cigaret… Desuden er lugtgenerne ikke i nærheden af de samme med e-cigaretten!

 3. E-cigaretter er klart det bedste alternativ til rygning. Det slår nikotin-plastre, inhalatorer osv. med flere længder. E cigaretten giver en langt bedre simulering af røg end noget andet produkt, og det er jo det folk vil have når de skal stoppe.

 4. Jeg er 100% enig i at e-cigaretter har mange fordele frem for almindelige cigaretter. Jeg kender desuden mange af mine bekendte some er blevet helt røgfri efter at de er begyndt på ecigs.
  Mange medier giver et dårligere billed af e-cigaretten end den fortjener og det er en skam, da den virkelig kan gøre en forskel for mange. Hvis man er interesseret i at vide mere om den nyeste forskning så har Professor Igor Burstyn fra Drexel University lavet følgende undersøgelse: http://publichealth.drexel.edu/SiteData/docs/ms08/f90349264250e603/ms08.pdf

 5. Som flere andre nævner har artiklen gode sider af e-cigaret cirkusset vi oplever pt.
  Flere og flere skifter og der kommer flere og flere meninger om produkterne.
  De eneste der holder deres mening er det offentlige, der gerne vil have fingre i folk penge ved at pålægge e-væske / nikotin en skat eller lignende.

 6. Fin artikel – Vi kan kun håbe det offentlige kommer med på dillen, i stedet for at prøve at slagte folk’s e cigaretter, så se det som et bedre alternativ til de normale cigaretter. Tobaksindustrien er selvfølgelig imod ….. og hvem tør rejse sig imod dem?

 7. E cigaretter er et super alternativ til rygestop, men nu må de da også snart gøre det lovligt at købe e juice med nikotin i. Er sikker på det vil få flere til at skifte over til en e cigaret..

 8. Kan bedre lide informations hjemmesider om e cigaretter, frem for de kedelige webshops, som jo helt sikkert vil skrive hvad som helst for at sælge disse…

  • Ja, jeg er enig med dig, at e-cigaretter bliver mere og mere populær dag for dag, da det har en masse fordele at bruge og undgå tobak cigaretter . I tidernes morgen søgte jeg selv på google og fandt jeg gratis siden som hjalp mig til at stoppe, og finde en billigt ecigaret shop.

   • Ja i dag i 2015 er der stadig en masse debat om hvorvidt de er skadelige eller ej, og det ser ud som om man er ved at gøre det mere svært at få fat i disse smarte dingenoter, men samtidig bliver der ikke gjort en skid for at gøre cigaretter ulovlige :/

 9. God Post & virkelig sagde, at der er mange fordele ved at bruge en elektronisk cigaret den største er, at det ikke Karm vores helbred så meget som tobak cigaret.

 10. Jeg har den samme positive oplevelse som flere af jer andre. Desværre er der nye regler på vej, og det kan gøre det sværere for e-cigaretterne. EU parlamentet og og de 28 EU-lande er blevet enige om at e-cigaretter der kan genopfyldes med e-juice, de skal forbydes en gang i de kommende år.
  Det er synd og skam, da der endelig var kommet en god læsning. Nu må vi se hvad det ender med.

 11. Ud over disse er der mange andre fordele også en e cigaret. Ligesom det ikke påvirker vores helbred så dårligt som tobak cigaret gør.

 12. Det er meget sjovt at du skriver om lige præcis emnet med sundere hud. Jeg snakkede selv med en dame for et par uger siden, som mente hun havde fået markant flottere hud efter hun havde smidt cigaretterne og skiftet til en e-cigaret med damp i stedet.

  Netdoktor skriver om dette problem:
  Når man ryger, nedsættes blodets indhold af ilt hos både dig og for den sags skyld også et eventuelt foster. Desuden forårsager nikotinen, at hudens fine kar trækker sig mere sammen. Alt i alt, så får huden en dårligere ernæring. Dette har konsekvenser. Hudens evne til at reparere og gendanne sine beskadigede celler er meget afhængig af sin ernæringstilstand og dermed også af sin blodtilførsel. Ligesom alle andre celler får hudens celler sin ilt og sine næringsstoffer med blodet.

  Men sjovt nok så røg damen jeg snakkede med ecigaretter med nikotin. Hun viste mig et før og efter billede. (Jeg kunne dog ikke se den helt store forskel) Men hendes mand virkede også ret overbevist. Så det kan tyde på at der er andre ting i alm cigaretter, end blot nikotin som ælder huden.

  Ang Christoffers Olsens kommentar, så tror jeg at du har helt ret. Jeg kunne også forestille mig at det er derfor at staten ikke ønsker det lovligt i DK, lige netop fordi at de har problemet med at få gennemført høje afgifter på disse produkter. Det er typisk noget der skal være enighed om i EU. Så derfor foretrækker staten at lade dets borgere ryge løs på alm cigaretter i stedet, for at sikre sine afgifter.

 13. Jeg er helt enig i, at e-cigaretter er den bedste måde at stoppe med at ryge. Jeg syens det gode ved at bruge e-cig er, at i mit hoved virker der som om jeg stadigvæk ryger. Jeg sidder med en “cigaret” i hænderne, og det virker rigtig godt for mig.

 14. Tak for at dele dette indlæg og virkelig sagde, at der er mange fordele ved at bruge en e cigaret, men efter min mening skal man bruge e cigaret uden nikotin som nikotin er skadeligt for helbredet.

 15. Pæn artikel du har delt om e cigaretten & jeg er enig med dig der er mange fordele ved at bruge en e cigaret den største er, at er ikke påvirker vores sundhed & dens billigere også som sammenlignes med tobak cigaret, fordi man er nødt til bare at købe e cigaret én gang og så han kan bruge det flere gange.

 16. Glimrende indlæg – jeg er enig i mange af punkterne, især det med at man kan starte med et højt indhold af nikotin og herefter langsomt trappe ned. Startede selv for 2-3 måneder siden, og har ikke engang lyst til at ryge de almindelige mere, da e cigaretten smager bedre og af mere. Hvis du ryger er det helt sikkert en god investering – både økonomisk og hvad angår sundheden. Sundhedsmæssigt kan jeg allerede mærke, at jeg er kommet i bedre form; spiller fodbold og havde før i tiden problemer med at klare 90 minutter, men det er ikke noget problem nu.

  Høj femmer til e cigaretten herfra og thumbs up til dit indlæg! 🙂

 17. Godt indlæg du har delt om e cigaretter det er virkelig informativ. Jeg er også ved hjælp af e cigaretter helt stoppet med at ryge efter 22 år osen af røg. Slut med at lugte som et askebær! Jeg købte mit første kit hos modtog min pakke dagen efter og det var fantastisk nemt at starte på og nu er jeg helt stoppet. Kan kun anbefales!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here