Måltidskasser er kommet for at blive

0
1645

Flere og flere af os danskere benytter sig af måltidskasser. Det er der mange og gode grunde til at vi gør. Der er mange fordele ved at få tilsendt råvare direkte til privatadressen. De fleste danskere kan nikke genkendende til en travl og hektisk hverdag, hvor det at lave mad bliver prioriteret i mindre og mindre grad. Simpelthen fordi der ikke er tid nok. Derfor vælger vi danskere tit den nemme og hurtige løsning, når menuen skal sættes. Dette problem imødekommes af måltidskasser og er en af grundende til, at de er blevet så populære.

Hvilke fordele er der ved en måltidkasse?
Der er mange fordele ved at benytte sig af de omtalte måltidkasser. En af fordelene er, at man automatisk køber sig mere tid, hvis man køber en måltidkasse, da man slipper for at skulle bruge tid på at lave en madplan, skrive indkøbsliste og handle ind. Alt sammen noget som de fleste danskere vil fravælge at bruge tid på, hvis de havde muligheden – det har de nu.
De fleste kender situationen, hvor man står og skal ud for at handle ind, men mangler inspiration til en lækker aftensmad. Man ender tit og ofte med at lave en af de samme fem – seks retter som, man har lavet det sidste år, fordi det lige er det nemmeste i situationen. Dette problem kommer man ikke ud for med en måltidkasse, da man tit og ofte får udvidet sin gastronomiske horisont uden, at man skal bruge længere tid i køkkenet. Det skal dog siges, at hvis ikke man har mod på at prøve noget nyt eller bare er større tilhænger af de mere traditionelle retter, så kan man også få det. Måltidskasser er nemlig delt op efter smag og behag, så mulighederne er mange.

Måltidskasser og madspild
Fordelene ved måltidskasser er faktisk ikke kun til at få øje på i det enkelte hjem, men også i en større kontekst. Måltidskasser, der bliver leveret med råvare og opskrifter, er nemlig tilpasset præcis efter, hvad den enkelte ret kræver. Således undgår man at smide en masse kød, grøntsager og ingredienser ud. Undersøgelser har vist at familier, der benytter løsningen med måltidkasser smider væsentlig mindre mad ud i de uger, hvor de får tilsendt en måltidskasse kontra de uger, hvor de ikke selv står får indkøb, madlavning mv. Derfor er måltidskasserne et godt initiativ set i en samfundsmæssig kontekst, da man ved køb af måltidskasser støtter op omkring kampen imod madspild – og hvem vil ikke det?

Kort fortalt så sparer man både tid, energi og får for de flestes vedkommende også udvidet horisonten inden for madlavning. Samtidig støtter man op omkring kampen imod madspild, der er meget i fokus i disse dage hele verden over. Kunderne er henrykte og miljøet bliver skånet. Alt i alt det man populært vil kalde en ”win-win situation”. Danskerne har for alvor fået øje på denne løsning og noget tyder altså på, at denne tendens ikke er noget, der forsvinder med tiden, men er kommet for at blive.