Esport – en ny mega sport

0
1353

Esport har på relativt få år vokset sig rigtig, rigtig stort. Fra at være en hobby for nogl er det nu blevet en kæmpe industri med særligt gear, merchandise, store turneringer og enorme præmiesummer. Holdene træner som ægte professionelle, både spiltræning, men også hård fysisk træning for at holde kroppen og reflekserne skarpe. Turneringer er kæmpestore og løber over mange dage og fansene hepper og spiller på hvem der vinder.

Starten i det små

Esport er en nyere sportsgren og er jo faktisk en hobby der har fået stor bevågenhed og succes at den har kunne klatre op og bliver anerkendt som en rigtig sportsgren. Publikummet er kommet til da spillerne selv, før det blev en sportsgren, kunne streame deres spil til interesserede rundt omkring i verden. De mindre events har vokset sig store og præmiesummerne er enorme. Alle har efterhånden anerkendt esport som en rigtig sportsgren.

Kæmpesuccesen Dreamhack

Et af de allerstørste events indenfor esport er Dreamhack. Dreamhack startede som et hobbyprojekt i starten er 1990’erne men voksede sig lynhurtigt stort og er med sine to årlige digitale festivaler en af de allerstørste spillere indenfor esport. Dramhack er en digital festival med alt hvad tech- og gaming-entusiasten kunne drømme om. Eventet bliver afholdt to gange om året, og hvor der i starten ar forskel på indholdet på henholdsvis sommer- og vinter-eventet har de nu det samme indhold

En ægte sport

Esport har ikke altid været anerkendt som en “ægte sportsgren”. Der har været en antagelse at computerspillere ikke var rigtige sportsudøvere da de jo bare sad foran deres computere og spillede og i øvrigt var lidt halvdovne.  Den antagelse er blevet gjort fuldstændigt til skamme da esportsudøverne i dag er tiptrimmede og træner deres fysik hårdt og spiser sundt for at holde hjerne, krop og reaktionsevne klar til de store kampe.

Streaming af esport

Esport afviger lidt fra almindelig sport da mange af deres kampe og turneringer ikke vises på tv men streames på kanaler rundt omkring på internettet. Streaming giver flere muligheder fora t kunne følge med lige meget hvor i verden man befinder sig og det handler ikke om at have den rigtige tv-kanal, men blot en computer og en internetforbindelse. En af fordelene ved at streame sporten er muligheden for at gøre oplevelsen interaktiv. Det er muligt for seerne at chatte med hinanden imens det følger kampene og kan kommunikere på tvært af landegrænser. 

Betting på esport

Som esport er vokset er markedet omkring det også vokset. Der er merchandise og særligt gamingudstyr som man kan købe. Naturligvis kan man nu også spille på udfaldet af kampene. Betting på esport er ligeså et som at spille på en fodboldkamp, og på esports-betting.io/da kan du finde kampe som du kan sætte dine penge på

Spil sikkert og hav det sjovt

Betting på esport er sjovt og kan godt ende med at du har lidt flere penge end da du startede. Men spil sikkert for penge du har råd til at tabe og husk at have det sjovt med det.