Sikkerhed frem for alt, når du sejler på havet

Dette indhold er sponsoreret

Som bådejer nyder du med garanti, når det er tid til, at du skal have båden ud på det åbne hav. Det er her, hvor du virkelig kan koble fra og koncentrere dig om vandet, naturen og foreningen mellem dig og din båd. En tur på vandet forbindes for de fleste bådejere med en fredelig stund, hvor man ikke behøver at bekymre sig om andet end sine omgivelser i naturen. Dog må du som bådejer hele tiden sørge for at huske dig selv og andre på, at lige netop naturen kan byde på umenneskelige kræfter, og at du derfor altid bør bekymre dig om sikkerheden ombord på din båd. Særligt inden du sejler ud, hvor andre ikke kan høre, at du råber om hjælp, hvis båden kæntrer og mister både forbindelse, strøm og signal. 

Hvis uheldet er ude

Som sejler skal du altid sikre dig, at du kan komme i kontakt med andre på, når du er ude på havet, og derfor lyder opfordringen; køb en håndholdt vhf-radio her, så du trygt kan sejle ud af havn. I Danmark sker der heldigvis ikke lige så mange ulykker på havet som set tidligere, og det skyldes uden tvivl både udviklingen og udbredelsen af professionelt sikkerhedsudstyr til private bådejere. Før i tiden var man i langt højere grad overladt til sig selv og skæbnen, hvis der opstod en nødsituation på havet. I dag er virkeligheden en helt anden – og heldigvis for det. Private bådejere har fundet ud af, hvor alvorligt de bør forholde sig til sikkerheden, inden de skal på vandet. 

Teknologien er i konstant udvikling

Når man ser på den førnævnte udvikling i private bådejeres respekt for sikkerheden ombord på båden, skyldes det i høj grad et øget fokus på området. Det kan være tankevækkende at se på de utrolige fremskridt, der er sket inden for udviklingen af maritimt sikkerhedsudstyr, fordi man kommer til at tænke på, hvor mon udviklingen er om alene 50 år fra nu. Det mest opsigtsvækkende er, hvis du tænker over, hvordan udviklingerne konstant dygtiggør sig i forhold til at optimere det maritime teknologiske udstyr. Et pragtfuldt eksempel på sådant udstyr ser du i form af den håndholdte vhf-radio, der er udviklet til at fylde mindre end den oprindelige stationære radio, alt imens at den både er gjort vandtæt og i stand til at flyde, hvis du taber den i vandet på din sejltur. På denne måde er kvalitet og funktionalitet med til at optimere sikkerheden for dig. 

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.