Hvad er Battle.net?

Hvis du er vild med gaming og bruger meget at din tid på spil, så er du måske stødt på Battle.net – spilplatformen fra Blizzard Entertainment. Det har du især, hvis du har spillet spil udgivet herfra. Leder du efter andre spil, kan du for eksempel på keno-tulokset.fi læse om Keno spillet online.
Kender du ikke til Battle.net, eller vil du bare blive lidt klogere på det, så læs med her og lær om hvordan det virker, og hvad det er.

Hvordan virker Battle.net?

Battle.net er en spilplatform fra spiludviklerne Blizzard Entertainment. Det er her du får adgang til deres nye spil og en række spil fra udgiveren Activision. På Battle.net kan du også købe, downloade og installere dine nye spil, og det er blandt andet også herfra, du kan opdatere spil.

På Battle.net kan du også tilføje venner. Du kan se hvilke Blizzard spil, de spiller, og I kan skrive sammen. Er der spillere du vil være fri for, kan du også blokere dem herfra. 

Platformen er ganske brugervenlig, og det burde være lige til for de fleste at navigere rundt. Men skulle du foretrække det, kan du også gøre de fleste af disse ting direkte fra det spil, du er i gang med.

Er Battle.net sikkert at bruge?

For at sikre, at din konto hos Battle.net er ekstra sikker, og så svær som muligt for andre at hacke, kan du opsætte en såkaldt 2vejs godkendelse. Det betyder, at du i virkeligheden skal logge ind to steder for at kunne komme ind på din konto.

Først skal du taste din almindelige adgangskode. Det vil så gøre, at der sendes en fagkombination til din telefon. Den bliver tilfældigt genereret og er altså forskellig hver gang. Først når du taster den specifikke talkode ind, kan du logge på. Skulle der altså være nogen derude, der prøver at være dig, så skal de både kende dit password og have din telefon, hvor den unikke talkode kommer.

En anden form for sikkerhed er overfor andre spillere. Du skal føle dig tryg, når du gamer. Oplever du ubehagelige spillere eller bliver du chikaneret, kan du anmelde og blokere spillerne. Så kan de ikke kontakte dig igen, og Blizzard bliver informeret om dem.

Hvilke spil er der på Battle.net?

Der findes andre spilplatforme, som udbyder mange spil. Det gælder blandt andet en platform som Steam. Som vi har lært nu, er det kun spil fra Blizzard og Activision, der findes på Battle.net. De har dog også en lang række. Her er en liste over nogle af de spil, du kan finde på Battle.net:

 • Call of Duty: Warzone
 • Call of Duty: Vanguard
 • Call of Duty: Cold War
 • Call of Duty: Black Ops 4
 • Call of Duty: MW2 Campaign Remastered
 • Crash Bandicoot 4: It’s About Time
 • World of Warcraft
 • World of Warcraft Classic
 • Warcraft III
 • Hearthstone
 • Overwatch
 • Heroes of the Storm
 • Diablo III
 • Diablo II: Resurrected
 • StarCraft II
 • StarCraft
 • Blizzard Arcade Collection

Hvordan får jeg Battle.net?

Du kan downloade platformen ved at klikke på linket her.

Når det er gjort, skal du bare åbne programmet. Her kommer der en guide, du skal følge. Det foregår ligesom, når du ellers installerer programmer på din computer.

Når du har installeret, skal du oprette dig eller logge ind med en eksisterende bruger.

Du kan også tilgå Battle.net via browser, hvis du ikke har lyst til at have det installeret på din computer.

Sådan får du dine spil fra Battle.net

Hvis du skal installere et spil for første gang, eller geninstallere, via Battle.net, skal du ind og finde det på platformen. Den letteste måde er enten at søge efter det eller finde det på listen over ’all games’.
Herfra klikker du enten Buy Now eller Install, alt efter om du har købt spillet før eller ej.

Ser du ’buy now’ fremfor ’install’, selvom det er et spil, du allerede ejer, er der noget galt. Du er måske inde på den forkerte konto. Tjek om du er logget rigtigt ind. Det kan også være, du har spillet det pågældende spil på en anden konto.

Kan du trykke install, så går du bare i gang. Vær opmærksom på, at spillet installeres der, hvor du tilgår Battle.net. Er du på PC, så installeres det på din PC. 

Sådan ændrer du spil lokationen

Skal du have spillet installeret på et andet sted, så følg denne guide:

 1. Gå ind i indstillinger på Battle.net
  Klik på det blå Battle.net ikon i øvre venstre hjørne, og så på ’settings’.
 2. Gå til ’downloads’
  Her ser du ’Default install directory’. Der står, hvilken lokation dit spil automatisk gemmes på
 3. Tryk ’change’

Hvordan tilføjer jeg venner over Battle.net?

Mange bruger Battle.net til at snakke med deres venner. Der er forskellige måder, du kan tilføje dine venner.

 • Tilføj venner via Facebook.
  Forbind din Battle.net konto med din Facebook. Så kan du se, hvem af dine venner, der også bruger det. Tilføj dem som du også vil være venner med på Battle.net.
 • Del din e-mail eller dit Battletag
  Hvis du gerne vil have en bestemt som ven, så giv dem din e-mail, som er tilknyttet Battle.net. Eller del dit ’battletag’. Så kan de finde dig derinde, og I kan blive venner.

Hvad er Battletag, og hvor finder jeg det?

Hvis du ikke ved, hvad dit Battletag er, så kan du altid finde det oppe i højre hjørne ved dit navn. Klikker du på navnet, kommer der en lille menu frem, og der kan du se dit username sammen med 5 tal. Der er et hashtag foran tallene. Det er dit Battletag.

Dit Battletag kan du bruge til at få venner. Send det til dem, så kan de nemt finde dig.

Har du modtaget et Battletag (eller en e-mail) fra en ven, som du så vil tilføje, så gør du det sådan her:

 1. Klik på knappen ved dit navn i højre hjørne
 2. Der kommer en box frem på skærmen
 3. Klik ’Add a friend’
 4. Indtast e-mail eller Battletag
 5. Afvent din nye ven godkender din anmodning

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.