CyberGhost VPN – Skal du beskytte dine onlinedata?

Danskerne bruger dagligt rigtig mange timer på nettet. Et lille kig på skærmtidsfunktionen på din mobil ville formentlig overraske dig, når den dagligt tæller 1, 2 eller 3 timer på mobilen. Der er kommet et øget fokus på at skabe mindre skærmtid, men tænker du over, hvad der egentligt sker, mens du er på skærmen? På de digitale spor, du efterlader i dit kølvand, hver gang du benytter nogle af dine enheder med tilkobling til internettet?

Information er det nye guld. Det er det, virksomhederne lever af, så de kan målrette deres annoncer mod potentielle købere og forhåbentligt – i deres optik – generere en masse salg. Men dine digitale fodspor giver ikke bare et indblik i, hvor du gerne vil hen på ferie. Mere personfølsomme data er også en del af pakken. Og uden du er klar over det, er din seksuelle orientering eller præferencer, dit politiske ståsted eller dine digitale væremåder også blotlagt. Og disse informationer er klar til at blive (mis)brugt i en kommerciel sammenhæng eller i politisk øjemed.

Vil du beskytte dine data med en VPN-løsning fra CyberGhost?

Der findes en del virksomheder, der går til modstand mod denne udvikling med manglende privatliv på nettet. Virksomheder, som sælger såkaldte VPN-løsninger, der står for Virtuel Private Network. Med andre ord: et privat netværk, hvor dine oplysninger og data ikke bliver overvåget.

Virksomheden CyberGhost er en af disse udbydere. Her kan du købe et abonnement, der tillader dig at færdes rundt på nettet i al ubemærkethed. Det sker ved at køre dine data igennem en såkaldt krypteringskanal, hvor det indhold – selvsagt – bliver krypteret. Det betyder, at al indhold du sender ud, skal igennem denne krypteringskanal eller krypteringsnøgle. Og for at kunne læse disse data skal man have selvsamme krypteringsnøgle til at dechifrere teksten, der ellers er ulæselig. Samtidig skjuler CyberGhost også din IP-adresse, så du er fuldkommen anonym.

Krypteringsmetoden, som CyberGhost benytter, er en såkaldt AES 256-krypetering, der er en certificeret metode til at beskytte personfølsomme data, som endda anvendes af regeringer verden over. Det siges at være en af de allermest sikre måder, hvorpå man kan kryptere indhold.

Virksomheden CyberGhost er beliggende i Rumænien og Tyskland. Det er også årsagen til, at CyberGhost kan tilbyde denne form for anonymitet. Her er man nemlig ikke underlagt samme regler som i eksempelvis Danmark og mange andre nationer, hvor efterretningstjenesterne deler data.

CynerGhosts netværk er stort, og de har servere fordelt over hele verden. Faktisk kan du finde servere i over 60 forskellige lande. Så der er nok at tage af, hvis du ønsker at holde din webaktivitet for dig selv.

Dine data er dine egne

CyberGhost gør en stor dyd ud af at give brugerne deres information tilbage. Derfor kører de med et ’gennemsigtighedsprincip’, der i alt sin enkelthed går ud på, at de blotlægger alt om virksomheden, såsom hvordan de håndterer din persondata. Dette udmønter sig således, at virksomheden årligt udsender en rapport, hvor man kan læse alt om virksomheden. Samtidig er en af CyberGhosts kardinalpunkter, at de ikke gemmer brugerens logfiler. Ergo, alt, hvad du foretager dig på nettet, forbliver mellem dig og din computerskærm, hvis du anvender CyberGhost VPN.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.