Alt du bør vide om en VPN

0
1086

Eftersom vi lever i en global verden, er sikkerhed og privatsfære afgørende for at garantere vores personlige sikkerhed mod forbryderiske hackere og stater som forsøger at overvåge hver eneste bevægelse vi foretager os. Fra online bankforretninger til kommunikation med medarbejdere på en daglig basis, overfører vi nu ofte data på vores computere og smartphones. Det er yderst vigtigt at finde måder til at sikre vores digitale liv og af den grund er VPN-tjenester blevet almindelige i stigende grad.

Hvad er VPN?

Et virtuelt privat netværk (VPN) er en teknologi, som tillader dig, at oprette en sikker forbindelse over et mindre-sikkert netværk mellem din computer og internettet. En VPN beskytter din privatsfære ved at gøre det muligt for dig at være anonymt, hvor som helst du vælger at færdes online. En VPN er gavnlig, fordi den garanterer et passende niveau for sikkerhed og privatsfære over for tilsluttede systemer. Dette er yderst nødvendigt, når den eksisterende netværksinfrastruktur alene ikke kan supporte det.

F.eks. når din computer er tilsluttet en VPN, reagerer computeren, som om også den er på det samme netværk, som VPN’en. Al din onlinetrafik bliver overført hen over en sikker forbindelse til VPN’en. Computeren vil så opføre sig som om den er på det netværk og tillade dig at få adgang til lokale netværksressourcer på en sikker måde. Uafhængig af din lokalitet vil du få tilladelse til at bruge internettet, som om du var tilstede på den pågældende VPNs lokalitet. Dette kan være utrolig gavnligt for personer, der anvender en offentlig Wi-Fi.

Din computer vil derfor, når du browser på internettet, mens du er på en VPN, kontakte hjemmeside gennem en krypteret VPN serviceforbindelse. VPN vil så videresende forespørgslen for dig og videresende svaret fra hjemmesiden gennem en sikker forbindelse. VPN’er er virkelig lette at bruge og de bliver betragtet, som værende i høj grad effektive værktøjer til at forbedre brugeres personlige sikkerhed online. De kan anvendes til at udføre et bredt spektrum af ting. De mest populære former for VPN’er er fjerntilslutnings VPN’er og site-to-site VPN’er.

Hvad er fjerntilslutnings VPN?

En fjerntilslutnings VPN bruger offentlig infrastruktur ligesom internettet for at yde brugere sikker adgang til deres netværk. Dette er særlig vigtigt for organisationer og deres fælles netværk. Det er afgørende, når ansatte tilkobler et offentligt hotspot og bruger internettet til at sende arbejdsrelaterede e-mails. En VPN-klient på brugerens computer, eller mobile enhed tilslutter til en VPN-gateway på firmaets netværk. Denne gateway vil typisk kræve, at enheden bekræfter sin identitet. Den vil så oprette et netværkslink tilbage til enheden, som gør det muligt for den at nå internationale netværksressourcer, så som filservere, printere og intranets, som om den var på det samme lokale netværk. Det påhviler sædvanligvis enten Internet Protocol Security (iPsec), eller Secure Sockets Layer (SSL) at sikre forbindelsen. Imidlertid kan SSL VPN’er også anvendes til at levere sikker adgang til en enkelt applikation, snarere end til et helt internt netværk. Nogle VPN’er skaffer også Layer2 tilslutning til destinationsnetværk; disse vil kræve en tunneling protokol, som PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol), eller L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol) kørende tværs over TPsec baseforbindelsen.

Hvad er en site-to-site VPN?

Dette er, når VPN’en anvender en gateway enhed til at etablere forbindelse af hele netværket på en lokalitet til netværket på en anden lokalitet. Hovedparten af site-to-site VPN’er, som etablerer forbindelse over internettet bruger IPsec. Snarere end at anvende det offentlige internet, er det også almindeligt, at gøre brug af Career Multiprotocol Label Switching (MPLS) clouds, som   hovedtransport for site-to-site VPN’er.

VPN’er bliver ofte afgrænsede mellem specifikke computere og i de fleste tilfælde, er de servere i adskilte datacentre. Imidlertid har nye hybrid-tilslutningsapplikationer nu omdannet VPN gateway til cloud, typisk med et sikkert link fra leverandøren af cloud service til det indre netværk.

Hvad er en mobil VPN?

En traditionel VPN kan påvirke brugeroplevelsen, når den bliver anvendt til trådløse enheder. Det er bedst at bruge en mobil VPN, for at undgå lavere hastigheder og datatab. En mobil VPN tilbyder dig et højt sikkerhedsniveau mod udfordringerne fra trådløs kommunikation. Den er god at bruge, når du står over for afbrydelser i dækning, internetværks roaming, båndbreddeproblemer, eller begrænset batteriliv, hukommelse, eller processtyrke.

Mobile VPN’er er designede og optimerede til at sikre en ubegrænset brugeroplevelse, når enheder skifter netværk, eller bevæger sig ud af dækning. Almindeligvis har den et mindre hukommelsesfodspor og derfor kræver den mindre processtyrke end en traditionel VPN. Den tillader således dine applikationer at afvikles hurtigere, mens batteripakken er i stand til at vare længere.

En mobile VPN er et værdifuldt værktøj at have, eftersom de forøger privatsfæren, brugertilfredshed og produktivitet, samtidig med at de reducerer uforudsete supportproblemer forårsaget af problemer med tilslutning af trådløs forbindelse. Den tiltagende brug af mobile enheder og trådløs tilslutning gør det mere vigtigt at sikre, at din data bliver overført gennem et sikkert netværk. Den vil gøre det muligt for dig at skabe adgang til internettet, mens du forbliver sikker bag ved en firewall, som beskytter rettighederne til din information og data.

Hvem behøver en VPN?

Personer, der skaber adgang til internettet fra en computer, tablet eller smartphone, vil kunne have fordel af at bruge en VPN. En VPN-service vil altid forøge din sikkerhed ved at kryptere og anonymisere hele din onlineaktivitet. Derfor kan både private- og virksomhedsbrugere drage fordel af at bruge en VPN. Kommunikationer, der finder sted mellem VPN-serveren og din enhed bliver krypterede, så en hacker, eller tredjepart ikke kan spionere på dig og hvilke websider, du får adgang til. De vil heller ikke være i stand til at se din privatinformation, som kodeord, brugernavne og bank- og indkøbsdetaljer osv.. Enhver, der ønsker at beskytte sin privatsfære og sikkerhed online, bør anvende en VPN.

Hvorledes vælges en VPN-tjeneste?

Der er et bredt spektrum af VPN-tjenester på internettet. Nogle er gratis, men de bedste kræver et månedligt abonnement. Før du beslutter at downloade en VPN, skal du sikre dig, at du overvejer disse faktorer for forståelse af en VPN – du kan også læse meget mere om VPN-tjenester hos VPNexperten.

Omkostninger

VPN’er er ikke særlig dyre, men de er forskellige fra producent til producent. Hvis dit hovedanliggende er pris, så vælg noget billigt, eller gratis – som Urban VPN, eller HotSpot Shield. Under alle omstændigheder, prøv en gratis VPN og eftersom de fleste er reklamesponsorerede, anbringer de annoncer på de onlinesider, som du får adgang til. Andre kan endog begrænse hastigheden på din forbindelse, såvel som din onlinetid, eller mængden af overførte data.

Det er også vigtigt at bemærke, at førende VPN-leverandører, så som NordVPN og CyberGhost VPN tilbyder stærkere sikkerhedsfunktioner for at sikre, at du er digitalt sikker. Ved valg af en betalt VPN-tjeneste, skal du altid være sikker på at kontrollere hvilke lande, dens servere fungerer i.

Pålidelighed

Vælg en VPN, som er pålidelig og læs anmeldelserne for at sikre, at den er i stand til at beskytte dig, ved at forsyne dig med tilstrækkelig online privatsfære.

Høj sikkerhed

En effektiv VPN vil have de følgende sikkerhedsfunktioner: 128-bit kryptering, anonyme DNS servere og et fravær af forbindelseslogs.

Er der nogen båndbreddebegrænsninger?

Dette kan ofte være knyttet til pris; højere betaling vil almindeligvis levere mere båndbredde med hurtigere internethastighed.

Er apps til Android, iOS telefoner og tablets til rådighed?

Apps til Android og iOS enheder er også sårbare, så vær sikker på, at din VPN-tjeneste kan supporte dem.

For at sikre privatsfære, skal du være sikker på, at du har en VPN, som ikke lagre online logs. Nogle VPN-tjenester leverer virus- og spywarebeskyttelse og funktioner, som kan forøge din onlinesikkerhed. Brug af en no-logs VPN-tjeneste vil forsyne dig med en højere grad af sikkerhed. Den kan beskytte dig mod tildækket regeringsovervågning og forhindre din internetudbyder i at vide besked med din onlineaktivitet.

Brug af en VPN til Netflix og andre online streamingtjenester

Online streamingtjenester som Netflix og Hulu har gjort det vanskeligt for udenlandske brugere, at få adgang til deres indhold i andre lande. Mange brugere kan omgå regionale restriktioner ved at bruge en VPN-tjeneste til at fastlægge ruten for deres datatrafik gennem et andet land.

Det kan være ganske enkelt at betragte Netflix og andre begrænsede godter. Du skal anvende en VPN-tjeneste, som gør det muligt for dig, at få en unik IP-adresse. Dette kan ofte være opnåeligt ved et tillægsgebyr. Se efter VPN-tjenester som tilbyder en ”dedicated IP adress”, ”dedicated IP”, eller ”static IP”. Ekstra funktioner, som disse, vil altid give dig mulighed for at få adgang til indhold fra Netflix gennem en VPN-tjeneste.

Dette er langt den letteste måde at få adgang til dine begrænsede streamingtjenester og apps, eftersom der ikke er nogen specifik måde til at blokere VPN datatrafik.

En del brugere startede med at bruge en VPN for at undgå geografiske restriktioner. Men til trods for den fordel for brugere uden for USA, er en VPN et storartet værktøj, som kan beskytte dig og forstærke din onlineoplevelse på internettet ved at forsyne dig med tilstrækkelig sikkerhed og privatsfære. Når det kommer til at udvælge den bedste VPN, har du masser af valg. Der er mange fine valgmuligheder og alle vil variere i månedlige ydelser. Valg af den bedste VPN er lettere, så snart du indskrænker konkurrencen. Den bedste indikation for en god VPN-tjeneste er, at de har den rigtige sikkerhed og den rette support på plads til dig.