Tips til en bedre økonomi

0
880

Det kan være svært at overskue, hvor du kan starte henne, når det kommer til din privatøkonomi. Det kan være, at du har en følelse af, at du faktisk prøver at gøre alt for at spare penge, men kontoen går hurtigt i nul hver måned.

Vi lærer, at vi skal have et budget, så vi kan have et overblik over vores økonomi. Et budget kan hjælpe, men bare fordi, du har et budget, betyder det ikke, at du har en privatøkonomi, der bare spiller. Dog kan et budget hjælpe dig til at finde ud af, hvor høje udgifter du har – og måske kan du gøre dem lavere?

Stil dig kritisk over for dine faste udgifter

Vi får en forsikring, fordi vi bliver fortalt, at det er fornuftigt. Vi får et telefonabonnement, fordi det er svært at leve uden. Vi betaler for elektricitet, fordi vi skal have strøm i hjemmet. Mange af os ved ikke, at vi kan spare mange penge på at undersøge markedet for andre priser på vores faste udgifter.

Men hvor skal man starte?

Hvor meget betaler du til din indboforsikring? Dit første skridt mod en bedre privatøkonomi kan være at kontakte andre forsikringsselskaber og høre dem, om de kan gøre det billigere end det, du har nu. Hvis de kan give dig en bedre indboforsikring, kan du kontakte dit nuværende forsikringsselskab og fortælle dem, at du har fundet et bedre tilbud – og her kan du spørge, om de kan matche det.

Det gælder også for dit mobilabonnement, den aftale du har med dit energiselskab – alle de udgifter, hvor der kan være chance for, at en konkurrent til udbyderen kan komme med en bedre pris.

Spar penge ved at samle små lån

Ligger der udgiftsposter til lån i dine faste udgifter? Mange ved ikke, at der også kan spares penge i disse udgiftsposter. Det er normalt at tænke, at et lån er et lån, og den låneaftale, der er indgået, kan ikke ændres.

Banker er ligesom andre virksomheder. De er i konkurrence mod hinanden, men låntagere har bare ikke følelsen af, at de kan stille krav til bankerne. Det bliver nemmere og nemmere at stille krav til bankerne, når der skal lånes penge, med de sammenligningstjenester, der findes i dag.

Det er nemt og hurtigt at samle eksisterende gæld i et samlelån. I stedet for at betale gebyrer og honorarer til flere banker, kan du nøjes med at betale til én bank. Når du bruger en sammenligningstjeneste for lån, søger du via en online ansøgningsformular. Herefter sidder bankerne og forsøger at give dig et tilbud, som kan betale sig for dig at sige ja til. Der er jo ingen grund til at samle sine lån, hvis der ikke er penge at spare.

Artiklen er skrevet af Lendo. Lendo er en sammenligningstjeneste for lån. Vores mission er at give låntagere mere magt i låneprocessen, og vores mål med denne artikel er at give dig redskaber til at få en stabil økonomi.