Sådan lærer du at spille poker som en professionel

Der findes mange gode former for kortspil og poker er selvfølgelig også på den liste. Poker er nemlig en populær og underholdende måde at fordrive tiden på i festligt selskab med vennerne. Spillet er især blevet gjort populært gennem film som Casino Royale og Rounders og i dag er der flere store turneringer rundt omkring i verden ligesom der også er topprofessionelle pokerspillere. Det er heldigvis både nemt og ligetil at gå til, når man skal lære at spille spillet. Her får du en hurtig guide til at spille poker, så du kan lære de basale regler og måder at spille på.

Hvilken form for poker?

Der findes et par forskellige versioner af spillet som for eksempel Omaha poker, Seven Card Stud, og Hi/Low, men det er den variant, der kaldes for Texas Hold’Em poker, som vi skal se nærmere på nu. Det skyldes, at det er den mest udbredte variant, og den, der er nemmest at gå til, hvis man er nybegynder, og så har spillet også en dynamisk og flydende spillestil, der gør det ekstra underholdende.

De forskellige pokerhænder

Inden vi kigger på selve regelsættet, så skal vi først se på, hvordan det kan se ud, når man spiller. Noget af det vigtigste, når man skal lære at spille, er nemlig at lære, hvordan de forskellige pokerhænder kan se ud og dermed, hvordan man kan sætte kortene sammen.

Først har vi en Royal Flush. Denne hånd fås hvis man kan sammensætte fem kort, der har samme kulør og som er i numerisk orden. Som eksempel kan det være en hånd af hjerter 10, hjerter knægt, hjerter dame, hjerter konge og hjerter es. Hvis man kan lave denne kombination, så har man altså en royal flush, der som navnet antyder, betyder, at man har en hånd bestående af royale kort.

Det er også muligt at lave en Straight Flush. Det betyder også, at man har fem kort, der ligger i numerisk orden og ha samme kulør, men som ikke af samme slags. Som eksempel kan det være hjerter 2, hjerter 3, hjerter 4, hjerter 5 og hjerter 6. Har man denne kombination eller en, der ligner, så har man altså en straight flush.

Man kan også have fire ens, hvilket betyder (som navnet også antyder), at man har fire ens kort i forskellig kulør. Hvis man har fuldt hus, så har man altså tre ens sammen med et par. Har man derimod fem vilkårlige kort i den samme farve, så har man en flush, og har man fem kort i numerisk rækkefølge (men ikke i samme farve), så sidder man med en straight. Det er de hænder, man kan lave, og derudover kan man også samle enten tre ens, lave to par som for eksempel to 10’ere og to damer, eller man kan også bare få et enkelt par.

De helt basale regler

Så kommer vi til kernen i spillet, hvis man skal forstå det rigtigt, nemlig reglerne. Der er en del, men de er ret lette at forstå, så lad os bare kaste os ud i det.

Poker er et spil med mindst spillere. Der kan højst være 12 i det hele. Hver gang, et nyt spil startes, skal der betales et beløb og størrelsen på beløbet er blevet bestemt, inden spillet går i gang. I Texas Hold’Em kaldes denne form for indgangsbeløb en blind og man spiller med både en big blind og en small blind. Det er to forskellige spillere, der betaler disse beløb, og det roterer rundt om bordet. Dermed bliver det forskellige spillere, der betaler hver gang.

Når denne blind er betalt, så starter spillet med at dealeren giver kort. Inden man begynder, har spillerne aftalt, om man spiller med åbne eller lukkede kort, og herefter går man i gang med en eller flere runder, hvor der bliver givet kort og lavet forskellige indsatser. Når man når til den afgørende, sidste runde, så afsluttes spillet med et showdown. Det betyder, at de spillere, der stadig er med i spillet, viser deres kort til resten af bordet. Den spiller, der har den stærkeste hånd – altså den bedste sammensætning af kort – vinder.

Så kender du til de mest basale regler og kortsammensætninger i Texas Hold’Em poker og så er det bare med at samle vennerne komme i gang!

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.