Introduktion til Shiba Inu

0
282

En Shiba Inu er først og fremmest en japansk hunderace, men derudover er det desuden navnet på en såkaldt kryptovaluta. Kryptovaluta er simpelt sat op en digital valuta. Men hvad er så en digital valuta og hvordan ser den ud. Der går mange informationer forud for den konkrete krypto: Shiba Inu, som du kan få en introduktion til her.

Det kræver altså lidt indføring i kryptovaluta som sådan, inden Shiba Inu kan introduceres. Kryptovalutaen har indtaget verden med storm. Det er efterhånden nogle år siden, at de digitale penge gjorde sit indtog på markedet. Og der gik lidt tid førend Danmark også var med på de digitale noder. I dag ved stort set alle, at kryptovaluta eksisterer, og de har måske også en idé om, hvad det er for en størrelse. Men det er for de fleste ret svært at forstå, hvordan noget, vi ikke kan gribe om, kan være værdifuldt.

Det er ganske forståeligt og der er flere måder at udvide kendskabet til den digitale valuta. Der er mange forskellige sider, der tilbyder gennemført indføring i kryptovalutaer og alt omkring dem, såsom virtuaalivaluutta.org. Her og flere andre steder kan man finde informationer om de mange kryptovalutaer, og hvordan de hænger sammen. Det følgende er dog også et forsøg på at anskueliggøre noget så komplekst som digitale penge.

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en udelukkende digital valuta, hvilket vil sige at den udelukkende eksisterer i digital form. Det har haft en stor indflydelse på det globale økonomiske marked, da der pludselig er kommet en ny spiller til. Først og fremmest fordi det gik fra et undergrundsprojekt til at blive en kæmpe billionforretning at investerer i krypto. Alligevel er der mange banker, der ikke ville acceptere handler eller investeringer i kryptovaluta. Det skyldes formentlig at det i starten var noget af et mysterium og for mange nok stadig er det. Nogle banker er sidenhen blødet mere op og tilbyder altså investeringsmuligheder i valutaen.

Den generelle skepsis, der prægede de første år med kryptovalutaer skyldes, at det digitale synes meget flyvsk. Der er tale om penge, man kan holde fast i eller gemme væk. Det har været svært for mange at forstå, hvordan man erhverver sig disse kryptovalutaer, hvor de opbevares og hvordan man betaler med dem.

Den digitale valuta har altså sat gang i en helt ny måde at tænke penge og værdi. Valutaen er nemlig ikke kontrolleret eller styret af nogen centralbanker. Derfor flyder dens værdi frit, og den er altså decentraliseret. I modsætning til de øvrige valutaer, der altså reguleres af centralbanker. Derfor kan kryptovalutaen pludselig stige meget ekstremt eller tage et stort dyk i værdi.

Hvad er blockchains?

For at forstå kryptovaluta skal man forstå blockchains. Det er nemlig den teknologi, der muliggør kryptovalutaen, og det er i blockchains at kryptovalutaen eksisterer. Blockchains er en lang række af kæder, der alle indeholder informationer. Med blockchainteknologien har man muliggjort, at der kan laves kopier eller manipuleres med informationerne. Derfor bliver informationer, der ligger i blokchains værdifulde, da de ikke kan eksistere andre steder. Sikkerheden i generel online-aktivitet og i transaktioner er meget høj i blockchainteknologien, da informationerne vil være umulige for uvedkommende at dekryptere. Når man laver handler med blockchainteknologien, er der ingen mellemmænd. Pengene går direkte fra køber til sælger og ikke igennem en instans, der kræver betaling eller får adgang til oplysninger. Der er altså ingen bank involveret i handlen.

Kryptovalutaens udvikling

Det hele startede med Bitcoin, som var den første kryptovaluta. Værdien på bitcoin er steget ekstremt i valutaens levetid. Men siden bitcoin blev introduceret, er endnu flere nye kryptovalutaer blomstret frem og flere kommer til. Der er nu over 1500 forskellige kryptoer, og det stiger muligvis i dette øjeblik. Det er blevet sin helt egen industri. Og fra at være en gruppe af nogle omtalte og populære valutaer, som var værd at investere i, har det udviklet sig til at være noget af det mest værdifulde. Det kan være svært for en normal borger at få penge nok til at købe kryptovaluta. Nærved umuligt når det kommer til de populære valutaer som Bitcoin og Ethereum.

Shiba Inu er en såkaldt meme coins

En af dem er valutaen Shiba Inu, som er en Etheruem baseret altcoin, hvilket helt simpelt sagt betyder, at det er noget andet end en bitcoin. Navnet kommer fra hunderacen Shiba Inu, som er en japansk jagthund. En Shiba Inu er naturligvis hovedet på mønten af denne digitale valuta. Den var tænkt som et alternativ til Dogecoin, som er en krypto i samme tema, da den også prydes af en hund.

Begge disse kryptoer er såkaldte meme coins, hvilket betyder at de er associeret med et bestemt tema. I dette tilfælde hunde og faktisk endda den samme race, nemlig Shiba Inu. Denne form for kryptovalutaer bliver først og fremmest ofte fremlagt som en slags parodi eller joke. Derfor bliver det ikke kategoriseret som et produkt, der faktisk har en værdi. Dogecoin så dagens lys i december i 2013 og Shiba Inu kom først i august 2020. Det blev kreeret af en person eller en gruppe kaldet Ryoshi.

Shiba Inus markedsværdi

I oktober 2021 tog Shiba Inus værdi en himmelflugt. Det resulterede i markedsværdi på 41 billioner amerikanske dollars. På den måde kravlede valutaen op på listen for en af de ti mest værdifulde meme kryptovalutaer. Det var en post fra multimilliardæren Elon Musk, som stolt fremviste sin nye Shiba Inu, der satte alvorligt skub i kryptoens investeringer. Det er små ting som det, der kan sætte skub i en ny udvikling på kryptovalutaens front, hvorfor det også kan være usikkert, da markedet kan skifte meget pludseligt uden nogen særlig grund.

Shiba Inu som et oprør

Der er noget oprørsk over kryptovalutaen Shiba Inu. Den blev nemlig skabt med et ønske om at lade en kruptovaluta styre af fællesskabet omkring det. Skaberen af kryptoen Ryoshi er af den overbevisning at kollektiv decentralisering kan skabe noget stærkere og større end det centraliserede. Der er altså en kim til et større projekt i denne kryptovaluta. Generelt har kryptovalutaen og den tilhørende teknologi revolutioneret både det finansielle system og det digitale. Derfor ligger der også en bevægelse indlejret i kryptovalutaens verden, hvor folk er optaget af at frigøre sig fra magthavere som centralbanker og pengeinstitutter. De kan nemlig overflødiggøres med blockchain-teknologien, da der ikke er behov for nogen mellemmand i transaktionen.

Hvad består Shiba Inu af?

De fleste kryptovalutaer består af tokens, og det samme gør sig gældende for Shiba Inu. Den har en unik sammensætning, da den består af tre tokens, som alle har hver deres funktion i valutaens sammensætning. Den grundlæggende token i Shiba Inu er SHIB, og det er muligt at erhverve sig billioner af dette token, og det kan benyttes til betaling ved ethereum transaktioner. Det er altså et token, der kan byttes og handles med. Derfor er det vigtigt for eksistensen af Shiba Inu. Det andet token kaldes Leash, og dets funktion er at matche prisen på Dogecoin. Det er altså forbundet med den konkurrerende kryptovaluta. Det tredje token kaldes Bone, og dets funktion er at kunne transportere Shiba Inu.

Hvordan kan man købe Shiba Inu?

For at investere eller købe Shiba Inu skal du finde en valid side. Det er jo som beskrevet en mere kompliceret proces, da det er ulig de handler vi kender til. Du køber adgang til noget online. Du skal sørge for at finde en god og grundig guide, der kan tage dig igennem processen skridt for skridt. Når det er en ny type handlen, så er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i det hele. Du skal gerne selv forstå processerne for at få noget ud af dine investeringer eller køb.

Hvornår skal man købe Shiba Inu?

Du skal selvfølgelig først og fremmest købe eller investere, når du har pengene til det. Du skal aldrig investere penge, du ikke har eller kan undvære. Derudover skal man være opmærksom på markedets udsving. Værdien af Shiba Inu kan jo stige og dale hver dag. Der er derfor smarte tidspunkter at slå til og mindre fordelagtige tidspunkter. Det kan være svært at pege på det ideelle tidspunkt, da det kræver noget indføring i markedet og dynamikkerne.

Husk din sikkerhed ved handel med kryptovaluta

Hvis du gerne vil forsøge at investere i eller købe Shiba Inu, så er der nogle ting du skal være opmærksom på. Det er vigtigt, at du har øje for din egen sikkerhed. Det er desværre ikke alle sider, man kan stole på. Derfor skal du lave en grundig research på de forskellige sider, hvor man kan erhverve sig kryptovalutaer. Gå igennem anmeldelser fra andre brugere, så du får en fornemmelse af, hvad deres erfaring har været. Det er en rigtig god idé at orientere dig i andres erfaring, når det handler om at investere penge online. Man bør være opmærksom under al online aktivitet, da det ikke kun er i forbindelse med kryptovaluta, at der kan være faldgruber. Det er selvfølgelig især, når der er penge involveret, at der kan opstå situationer hvor folk bliver narret.