Guide til at vælge det rigtige armbåndsur

0
613

Dette indhold er sponsoreret

Det kan måske virke unødvendigt at have et armbåndsur, når vi alle render rundt med smartphones i hånden eller i lommen, der på nul komma fem kan fortælle os, hvad klokken er. Men hver gang du tager din smartphone op af lommen for at tjekke klokken, så dukker der jo netop altid noget andet op, som også lige skal tjekkes. Man bliver alt for nemt distraheret af alle de notifikationer, der kommer til syne, når man egentlig blot vil holde styr på tiden. Denne fristelse slipper du for, hvis du vælger at gå med armbåndsur. Derfor vil vi her forsøge at guide dig til, hvordan du vælger det helt rigtige ur.

Mekanisk ur

Der findes utallige forskellige modeller og typer, når det kommer til herreure, og det er derfor vigtigt at vælge det ur, der passer bedst til dig, både i form af behov, funktion, budget, udseende og stil. Generelt signalerer en mand med et flot armbåndsur overskud, klasse og god stil, men især det mekaniske ur er et godt match til den traditionelle og klassiske mand. Mekaniske ure er nemlig de gammeldags af slagsen, hvor man selv trækker dem op i hånden. De er derfor ret eksklusive og antikke, og du er ikke afhængig af et batteri for at bruge det. Dog skal du være opmærksom på, at de kræver meget vedligeholdelse, fordi de netop skal trækkes op, og samtidig skal de til service oftere end andre herreure, og et mekanisk ur kan derfor være en noget dyr investering. Pris og kvalitet hænger heldigvis ret tit sammen, så du får også noget af det bedste urværk, der eksisterer.

Quartz ur

Modsat det mekaniske ur er et Quartz ur, også kaldet kvartsuret, batteridrevet. Derfor skal et Quartz ur heller ikke trækkes op eller til service, da det kun er batteriet, der kræver udskiftning. Du kan få Quartz ure med både digital og analog tidsviser, hvoraf sidstnævnte bevæger sekundviseren i de velkendte ‘tiks’. Hvis du ønsker et armbåndsur, der mest af alt bare skal fortælle dig tiden, så er et Quartz ur optimalt, fordi det er det mest præcise urværk på grund af dens avancerede elektronik. Samtidig er det også en billigere løsning end de klassiske, mekaniske ure, fordi Quartz ure er billigere at producere og holde ved lige.

Automatisk ur

Hvis du ønsker det bedste fra begge verdener, så er et automatisk ur den perfekte løsning. Automatiske ure er lige så komplekse som de manuelle, mekaniske ure, men du skal derimod ikke selv trække dem op, fordi de via kinetisk energi fra dit håndled trækkes automatisk op. Et automatisk ur kræver altså hverken batteri, ligesom Quartz urene, eller optrækning, ligesom de mekaniske ure.

Smartwatch

Hvis du er til nyere teknologi, et moderne look og interesserer dig for gadgets – og hvis du ikke har noget imod at blive distraheret af din telefons notifikationer – så vil et smartwatch helt sikkert være vejen frem for dig. Et smartwatch minder om et ur, fordi det også sidder på håndleddet og viser dig klokken, men derudover indeholder det en række andre smarte funktioner såsom pulsmåler, GPS, søvnmonitor og musikafspiller. Et smartwatch er koblet til din telefon, så du ikke behøver at have den med overalt, fordi et smartwatch modtager din telefons notifikationer samt beskeder og opkald.