Fremtiden indenfor videospil – det kan du se frem til

0
592

Videospil har rykket sig i et vanvittigt tempo, og intet tyder på at tendensen stopper i foreløbig. Lad os tage et kig på udviklingen indenfor computer, konsol og mobilspil, og hvad du kan glæde dig til at opleve i den ikke så fjerne fremtid.

60 år i ‘gamet’

Verdens første videospil menes at være Spacewars!, udviklet af Stephen Russell på MIT i 1962. Spillet kørte på en computer på størrelse med en bil. Men du kan nok bedre genkende storhittet Pong, som Atari udgav i 1972. Det mest populære spil i sin tid var Tetris, som oprindeligt blev skabt i 1984 af 29 årige Alexey Pajitnov fra Rusland.

Videospil i nutiden

eSport

Hvis vi spoler tiden frem til 2020, er overlevelses spillet Fortnite den mest populære titel verden over, med en peak rekord på over 12 millioner online spillere på samme tid. Faktisk, er det endda blevet muligt at oddse på online videospil som f.eks. netop Fortnite og DOTA, på lige fod med fodbold og andre sportsgrene. Denne relativt nye betting type hedder eSport, hvilket står for elektronisk sport. 

Counter Strike har været kæmpe favorit i mange år, helt tilbage fra classic udgaven, som oprindeligt var en mod til Half-Life. På counterstrikebetting.net kan du oddse på diverse markeder inden for den nyeste version, CS:GO. Hvis du søger information i forbindelse med dine eSport væddemål, kan du finde relevante og friske artikler på det finske site vinkkaajaveikkaa.fi

5G og ‘Mobile First’

Ny teknologi breder sig som en steppebrand, og grænserne for hvad der er muligt, flyttes ikke bare år for år, men efterhånden på næsten månedlig basis. Mobilenheder presser både computerne og konsollerne til det yderste – og kløften mellem dem bliver mindre og mindre. 

Tendensen er at alt foregår online og i realtid, via lynhurtig 4G/5G forbindelse eller på fibernet. Grafikken er efterhånden fotorealistisk eller tæt på; I racerspil har man for længst ramt barrieren – og andre genrer er godt på vej.

Fremtiden i videospil

I fremtiden vil den fysiske virkelighed blive mere og mere flettet sammen med Virtual og Augmented Reality. Begge teknologier er allerede introduceret på både dedikerede gaming platforme og mobilenheder, og tendensen fortsætter med hastige skridt. Selv Elon Musk har udtalt, at hvis man fremskriver udviklingen med så meget som 1% forbedring per år (urealistisk lavt), ender vi før eller siden med spil som er umulige at adskille fra virkelighed.

Videospil uden devices?

Samtidigt, forventes mobilenheder at gradvist blive reduceret så meget i størrelse, at de vil tage form som små chips i f.eks. smykker, briller, og under huden. Der er naturligvis visse risici forbundet med denne udvikling, men på samme tid er det utroligt spændende og fascinerende. 

Konklusion

Vi befinder os på et tidspunkt i menneskets kendte historie, hvor videospil er på deres absolutte peak – med kursen fortsat rettet fremad. Spil bliver opfattet langt mere seriøst, og simulationer bliver brugt til træning af f.eks. soldater, piloter og racerkørere. Voksne spiller som aldrig før, og det er endda muligt at oddse på videospil, som er godt på vej til at blive uadskillelige fra den fysiske virkelighed!