Vigtigheden af sikkerhedskopiering og backup af data

0
1859

Har du nogensinde mistet en masse virkelig betydningsfuldt data? Eller alternativt, har du nogensinde oplevet et øjebliks panik, når du troede, at det var sket? Hvad enten det er billeder fra en familieferie, en rapport fra arbejdet, eller indholdet af et semesters hjemmearbejde, som er for værdifuldt til at miste. Regelmæssig sikkerhedskopiering af dine data vil hjælpe dig med at undgå den tilintetgørende følelse, som kommer, når du finder ud af, at alt dit hårde arbejde og værdsatte minder er borte.

Sikkerhedskopiering og backup af din data

Lad os se det i øjnene, ligegyldig hvor fremragende din computer, eller eksterne harddisk er, en dag bliver det slidt op, sådan er simpelthen al hardwares beskaffenhed. Den lokale forretning til computerreparation vil muligvis være i stand til at genskabe din data, men det kan de ikke endnu en gang. Når du ikke sikkerhedskopierer, så er det, et risikobetonet spil du spiller.

Endnu værre, internettet er fyldt med trusler rettet imod dine datas integritet. Virus og trojanske heste stjæler ikke blot dine data. I nogle tilfælde sletter de. Hertil kommer også det mere og mere fremherskende fænomen – ransomware. Det er, når en hacker anbringer en virus på din computer, som krypterer dine data. Du skal så betale hundredvis af dollars, for at få dem til at dekryptere dem.

Hvis du har sikkerhedskopieret, er dette et mindre problem. Du kan blot formatere harddisken og gendanne din seneste sikkerhedskopiering.

Det er ligegyldigt, om du mister dine data på grund af en teknisk fejl, et naturligt uheld, dine data er væk. Data behøver imidlertid ikke at blive mistet. Du kan sikkerhedskopiere dem.

Hvordan sikkerhedskopieres dine data

Der er en mængde måder til at sikkerhedskopiere dine data. Hver skal følge sin egen særskilte fremgangsmåde. Der er imidlertid nogle generelle retningslinjer, når det drejer sig om, at foretage en god sikkerhedskopiering. Lagring er nu så billig, at det i høj grad giver mening, bare at sikkerhedskopiere alt. Du vil blot være i stand til at spare nogle få ører ved kun at lagre, hvad du absolut ikke kan udskifte. De fleste moderne computerbrugere vil imidlertid ønske, at sikkerhedskopiere alt, ganske enkelt fordi det ikke koster ret meget, at gøre det.

  • Jo flere steder du har data sikkerhedskopieret, desto bedre. Du skal ikke føle det, som om du skal vælge mellem en lokalt lagret, fysisk sikkerhedskopiering og sikkerhedskopiering i cloud. Sikkerhedskopiering på begge måder er det sikreste bud. Overvej at anskaffe dig en ekstern harddisk til offline sikkerhedskopiering.
  • Af sammen grund skal du ikke undervurdere det, at have fysiske kopier af ting, som dine bankmeddelelser og skattedokumenter. Det er bedst, at bevare en fil med de allervigtigste dokumenter her i den fysiske verden, udover de andre sikkerhedskopieringer, som du har. Du kan f.eks. købe et USB-drev til omkring 100 DKK og have din allervigtigste filer gemt på den.
  • For at undgå at miste din data til malware og ransomware angreb bør du installere et antivirusprogram. Du kan finde en række billige antivirusprogrammer hos Avast.

Identificér hvad du har brug for at sikkerhedskopiere. Nogle af dine applikationer vil kunne være blevet lagret i cloud, uden at du er klar over det, eller ej.

Dine dokumenter vil være den mest vigtige del af din sikkerhedskopiering. Brug nogen tid til at organisere dine dokumenter, hvis de ikke allerede er blevet det. Det vil gøre det lettere at sikre, at du har sikkerhedskopieret, alt hvad du behøver.

Applikationsdata er måske en af de ting, som det er mere vanskeligt at sikkerhedskopiere, fordi data kan ændres dagligt. Hvis du er meget afhængig af applikationer, har du muligvis brug for en sikkerhedskopieringsløsning, som sikkerhedskopierer regelmæssigt – dagligt, eller tiere – uden at du behøver, at foranledige den til det.

Dit operativsystem fremkom sandsynligvis med en sikkerhedskopiering, da du købte det. Husk imidlertid på, at hvis du nogensinde er nødt til at geninstallere din sikkerhedskopiering, vil de fleste af dine indstillinger gå tabt.

Sikkerhedskopiering er ikke et ”alt, eller intet” forslag. Sagt igen, du har brug for så mange niveauer af sikkerhedskopiering, som du kan få. Mulighederne for at miste alle dine data ved et uheld er ikke store, men de er mere end nul. Sikkerhedskopiering er afgjort en af den slags ting, hvor det gælder om at være ”hellere sikker end sorgfuld”. Det koster kun lidt og tager kun lidt tid at gøre, men omkostningerne ved ikke at gøre det kan være livslang fortrydelse.