Her skal du spise i Århus

0
594

Godt nok er Århus noget mindre end København, men ikke desto mindre så har den et stort udvalg af lækre spisesteder. Der er noget til enhver smag, men også til enhver økonomi. Så det er egentlig blot et spørgsmål om at tage ud og afprøve de forskellige steder og finde frem til ens egne yndlings restauranter.

Snaskede burgere og pommes fritter

Selvom det egentlig er utrolig nemt at lave gode brugere derhjemme, så er der bare noget særligt over at få serveret en varm, snasket burger med pommes fritter og en stor kold cola på en restaurant i Århus, eller sågar alle andre steder. Nogle gange smager det bare på en måde anderledes, når en anden har lavet burgeren. Måske fordi de ikke holder igen med smør og olien, som man selv kommer til?

Hvor man skal vælge at have sin burger fra, kommer nok lidt an på hvad ens krav er til en rigtig god burger. For nogle skal den være i en blød briochebolle og gerne med så meget ost, mayo og andet lækkert som muligt. Disse er ofte bedst at tage på en decideret burgerbar efter. Men ønsker man lidt mere bid i den og måske lidt mere grønt, så vil en almindelig café der går op i gode råvarer nok være et bedre valg.

Mejlgade – god mad til få penge

Er man studerende og skal have SU’en til at række, men samtidig ønsker at besøge nogle restauranter i ny og næ, så er Mejlgade destinationen man skal gå efter. Her finder man op til flere restauranter hvor der er muligt at få tre retter mad for under 200 kr. Hvilket vil sige at du faktisk kan få én god ret mad til det samme som en standard pizza vil koste.

Århus har rigtige mange studerende i forhold til byen størrelse, og dette kan netop ses på priserne på visse restauranter. Og måske især på antallet af disse restauranter. Kendetegnende for de billige spisesteder i Mejlgade er at de ofte har et mindre menukort end man er vant til fra andre steder. Tit er der kun to forretter, hovedretter og desserter at vælge imellem. På den måde holder restauranterne sine udgifter nede og du, som kunde, får en lige så god madoplevelse, men uden at ende med at have brugt hele madbudget for denne måned.

Det gode franske køkken

Ønsker du fransk hygge og utrolig lækker mad, så skal man bevæge sig op til Jægergårdsgade og ind på Juliette. Her kan du få de bedste smagsfulde retter, lavet på gode råvarer. Uanset om ønsker fiskesuppe eller en sandwich med confit de canard.

Juliette kan give dig en god madoplevelse uanset om det er til frokost eller aftensmad.