Pearlwax – et nyt fænomen indenfor hårfjerning

0
2449

Hårfjerning er en pestilens for de fleste kvinder, der ønsker hårfri, blød hud. Det er noget, som skal gøres, men helst bare skal overstås i en fart. Derfor tyer vi alle sammen til forskellige løsninger – nogle bruger en almindelig skraber og barberskum, mens andre får laserbehandlinger alt sammen for at opnå det samme mål. Alt afhængig af vores budget kan vi vælge imellem de meget ekstravagante muligheder og de mere almindelige.

Indenfor den seneste tid har rygtet om pearlwax floreret på sociale medier og denne nye hårfjerningsmetode er hurtigt blevet et populært fænomen, særligt blandt unge piger, som er vant til almindelige voksbehandlinger. Det særlige ved pearlwax er, at det er baseret på bivoks, i modsætning til syntetisk voks, der både kan fås som hård og blød voks. Bivoksen gør pearlwax særligt fleksibel og mindre klæbende, uden af gå på kompromis med slutresultatet.

Almindelig voks er ekstremt klæbende, fordi det skal kunne rive hårene fra huden og det kan være en smertefuld affære, fordi voksen også klæber til huden. Det betyder desværre, at den almindelige voksbehandling kan forårsage både sår, rødme og i nogle tilfælde inflammation i huden, på grund af små rifter og åbninger. Pearlwax er sammensat således, at voksen kun klæber til hårene og ikke til huden, som almindelig voks. Det betyder, at pearlwax giver en langt mindre smertefuld oplevelse i sammenligning med almindelige voksbehandlinger og det er blandt andet derfor, voksen er så efterspurgt blandt garvede voksbrugere.

De fleste bruger voks, fordi det skaber mere holdbare resultater end barbering og er sundere for huden – disse to løsninger er de mest almindelige indenfor hårfjerning. Barbering skal vedligeholdes og gøres hyppigt, mens voksbehandlinger kan holdes på et minimum af en gang hver tredje eller fjerde uge, alt afhængig af præferencer. Barbering efterlader synlige spor på huden, særligt efter flere år og derfor går mange over til voks, som de bliver ældre. Barbering er i sin enkelhed et skarpt blad mod huden og det efterlader uundgåeligt små sår, ar og mærker og gør huden mere ujævn sammenlignet med voks. Voks er ligeledes hårdt for huden og kan også efterlade små rifter, men fordi voksbehandling holder resultatet betydeligt længere, kan man nøjes med færre behandlinger og som resultat oplever man også færre synlige spor på huden.

Mange vælger dog voksen fra, fordi behandlingen er smertefuld sammenlignet med barbering, som sjældent kan mærkes. Siden pearlwax har entreret markedet, har kvinder glædet sig over den perfekte kombination af en næsten smertefri behandling, som alligevel efterlader et holdbart resultat. Denne  sammensmeltning af de to værdifulde komponenter har draget opmærksomhed til sig over hele verden og har ramt Danmark med lynets hast.

Pearlwax er let at bruge

En anden årsag bag voksens popularitet er dens brugervenlighed. Voksen er væsentligt lettere at kontrollere og anvende, for ultimativt at skabe de bedste resultater. Almindelig voks kan være tung og solid og det kan vanskeliggøre processen. Hvis du har erfaring med voks kender du også til de mange mislykkede forsøg, klistrede fingre og voksrester alle de steder, det ikke skal være, for ikke at nævne oprydningen bagefter! Det kan være noget af et projekt, særligt de første gange man prøver kræfter med denne hårfjerningsmetode.

Pearlwax har konverteret mange barberingsbrugere til voksbrugere, netop på grund af sin enkelhed og brugervenlighed – pearlwax er let at styre, så uheldene er færre og det er i sig selv tiltalende. Påføringen fungerer bedre, fordi voksen er tyndere og lettere end almindelig voks, og derfor oplever brugerne, at både brug og oprydning kan klares hurtigere og med mindre besvær.

Pearlwax er også alsidig og kan bruges både i intimområder og på mere hårdføre områder. Hvor man normalt skal bruge flere typer voks, kan pearlwax klare alle opgaverne i en og samme omgang. Ved almindelige voksbehandlinger bruger man en type voks til ben, en anden type til armhuler og en tredje til bryn og overlæbe – hver behandling koster separat, hvis man går til en klinik. Hvis man vokser hjemme, skal man ofte igennem de forskellige vokstyper og desuden igennem de forskellige processer, som hører til hver vokstype. Det kan hurtigt blive en langsommelig affære og her vinder pearlwax på alle niveauer.

Pearlwax kan købes til en overkommelig pris og derfor blevet allemandseje på højde med engangsskrabere. Man kan købe voks til hvad der svarer til ti behandlinger for mindre end 500 DKK, så det tager ikke lang tid at regne ud at professionelle voksbehandlinger er langt dyrere. Sammenligner man med barbering kan måske ikke helt se den økonomiske fordel, men her tæller tidspild og besvær – i hvert fald i min bog. Voksen er en magisk kombination af holdbare resultater og smertefri behandling, og til prisen er det svært at finde et bedre alternativ.

Fænomenet pearlwax er, i min optik, kommet for at blive. Voksen udfordrer alle andre udbydere af hårfjerningsprodukter og sluger sine velfortjente markedsandele hurtigt og råt.