Betal indkøb med din Facebook-konto

0
1252

Inden længe lancerer Facebook muligheden for, at du kan benytte din Facebook-konto som ”betalingskort”, når du går på shopping.

Siden sin introduktion på børsen har analytikerne været efter Facebook for at få det sociale netværk til at finde på flere metoder til at tjene penge.Nu kommer internetgiganten med et af de længe ventede bud, og det ser umiddelbart interessant ud.

De fleste flittige internetshoppere kender den internationale betalingstjeneste Paypal, der tillader overførsel af penge stort set ved hjælp af din e-mailkonto, og har du fulgt lidt med i debatten hen over sommeren, så er du sikkert også bekendt med Danske Bansk nylancerede MobilePay-app, der overfører penge mellem smartphones.

Det er dem Facebook nu vil gå i bedene.

Køb street wear med Facebook

Facebook begynder i løbet af september at teste sit nye betalingsprodukt, der gør det muligt at betale for varer udelukkende ved at logge ind på din Facebook-konto.

Som ved alle andre betalingsformer er det selvfølgelig nødvendigt, at modtagerne accepterer måden at betale på, og i testfasen har Facebook besluttet at begrænse sig at lade en butik høste erfaringerne.

Valget er faldet på JackThreads – en onlineshop, der sælger street wear og accessories til mænd, hvilket ikke lyder som en helt tosset målgruppe ift. lanceringen af en ny betalingsgadget.

Næste shop under Facebook-fanerne kunne nemt være Fab – en international forhandler af designervarer – der hidtil har haft et tæt samarbejde med Facebook. Derudover er det selvfølgelig nærliggende at forbinde lanceringen af betalingstjenesten med lanceringen af muligheden for at spille om rigtige penge på Facebook.

Planen er selvfølgelig at brede Facebook-betaling ud til alle andre butikker og platforme, hvis testen bliver en succes.

Vil du dele dine kortoplysninger med Facebook?

Akilleshælen for Facebook-betaling er kreditkortinformation. Du kan naturligvis ikke betale noget med din Facebook-konto alene, da den jo af natur ikke indeholder penge.

Den skal på en eller anden måde have adgang til dit betalingskort, og selv om en del brugere uden tvivl på et eller andet tidspunkt allerede har købt en traktor til Farmville eller måske har deltaget i Facebooks lidet succesfulde Credits-system (hvis du ikke har hørt om det, er du bestemt ikke den eneste), så kunne langt størstedelen af Facebook-brugerne ikke drømme om at dele deres kreditkortoplysninger med Zuckerberg og hans svende.

Sporene skræmmer trods alt fra internetmastodontens hidtidige lidt lemfældige omgang med brugernes personlige oplysninger.

Til teknologinyhedssitet All Things Digital har Paypal annonceret, at de byder konkurrencen velkommen, men at de ikke frygter Facebooks nye satsning. Facebook har kvitteret med at rose Paypal for deres gensidigt tilfredsstillende samarbejde og hurtigt gøre klart, at Facebook blot har i sinde at skabe en bedre shoppingoplevelse for sine brugere. Planen er på ingen måde at stjæle selve behandlingen af betalingsprocessen fra butikkernes nuværende leverandører.