Vinter inspiration til boligindretning

0
1269

Kan du mærke, hvordan årstiden udenfor giver dig lysten til vinterinspiration til boligindretning? De mørke tider med lave temperaturer og regn giver de fleste lysten til at gøre boligen endnu mere hyggelig, varm og indbydende, da mange af døgnets timer skal bruges indendørs. I denne artikel vil du finde nogle gode tips og tricks til, hvordan du kan gøre din bolig ekstra behagelig i efterårs- og vinterhalvåret.

Bløde og lune plaider

Du har sikkert gemt dine plaider langt væk i sommerens hede, men hvis din boligindretning skal emme af vinter, så er det nu, de skal frem igen. Plaider er ikke kun gode at putte sig i, de kan også give et pift til stuen eller soveværelset – heldigvis er det nemt at finde plaider, der er både flotte og behagelige.

Hvis du i forvejen har et hjem, der er i sorte, hvide og grå nuancer, så kan du for eksempel finde vinterpaletten frem, når du tilføjer et plaid til din sofa eller din lænestol. Du kan finde en masse plaider i rolige jordfarver i stort set alle boligbutikker. Du kan tage et kig hos Zara Home, hvor de har en masse fine plaider i afdæmpede farver, både med og uden mønster.

Du kommer til at sætte pris på dine plaider både i forhold til indretning, men også når du skal i gang med din yndlingsserie om aftenen efter en lang dag. Her bliver det ekstra hyggeligt i vinterkulden, når du kan pakke dig ind i en blødt plaid.

Afdæmpet og rolig belysning

Når du skal have din bolig til at afspejle ro og hygge, så er det oplagt, at du også tager højde for belysningen, som ikke skal være alt for skarp. Det kan måske være svært at finde den helt perfekte pære til din lampe, og derfor kunne det være en god ide at overveje Philips Hue. Det er en serie af lyspærer, hvor du kan indstille på lyset trådløst. Du får mulighed for at bestemme varmen og farven på lyset, så du kan ændre det alt efter stemning. De kan for eksempel købes hos Elgiganten.

Stearinlys er også helt fantastiske at tage i brug, når du vil skabe hygge i vinterperioden. Her kan du tage lige præcis den farve i brug, som du allerbedst kan lide – så hvis du gerne vil have noget kulør på din indretning, så er det her, du kan prøve kræfter med det.

Det vil umiddelbart ikke fungere med afdæmpet belysning i alle rum, men for eksempel i din stue og dit soveværelse, så kan det skabe det helt rette indtryk med lys, der ikke er for køligt og skarpt. Men på dit badeværelse bliver det nok mest behageligt for dig selv, hvis du lader lyset være skarpt.

Kulør på den simple service

Gafler, knive, skeer, tallerkner, skåle og kopper må alle gerne klædes i vinteren farver. Du kan matche det lige, som du har lyst til: guldbestik til de grønne skåle, sort bestik til de mørkeblå tallerkner, kobberskeer til den rosa kaffekop. Det er dine præferencer, der er i fokus her. Du kan næsten ikke gøre det galt, da rolige farver i sammenspil med guld, sort eller kobber er et stort hit.

Farver på servicen kan også gøre enhver bordopdækning indbydende og spændende for øjet. I vinterperioden er det også utrolig vigtigt ikke at forsvinde fuldstændig væk i en sort og hvid verden, da farverne kan bekæmpe en vinterdepression, der ellers lå på lur.

Når du først har anskaffet dig denne form for service, så vil du formentlig slet ikke bruge andet, når kalenderen først siger forår og sommer. Men servicen kan selvfølgelig sagtens bruges i de måneder også.

Urtepotteskjulere i flet

Planter giver liv til ethvert hjem, men hvis du ønsker vinterinspiration til boligindretning, så kunne det måske være noget for dig at tilføje nogle urtepotteskjulere i flet til dine planter. Det giver en afbalanceret stemning i dit hjem, da de er utrolig smukke og naturtro. Du kan få dem i alverdens farver, men hvis de skal give dig følelsen af de koldere måneder, så vil det være mest oplagt med nogle urtepotteskjulere i naturfarver som brun og grøn i forskellige farver.

Der er stor popularitet ved urtepotteskjulere i flet, så du vil højest sandsynlig kunne finde dem i din nærmeste boligbutik. De kan ligeledes findes i alle størrelser og priser, så du vil nemt kunne finde en eller to, som matcher lige præcis det, som du gerne vil have. Du kan også finde en masse forskellige ved en simpel søgning på internettet, alt efter om du er mest til at shoppe i fysiske butikker eller online.

Dine planter i urtepotteskjulerne kan selvfølgelig også være mere eller mindre relaterede til vinteren. En palme eller kaktus er muligvis ikke de planter, der giver dig fleste associationer til vinteren, men i stedet kunne du få fat i julestjernen eller små fine grantræer, der i den grad må være de flestes indikation på vinter.

Jul inkluderet i din indretning

Hvis du elsker julen, så skal den selvfølgelig også være en del af din indretning. Det behøver slet ikke at blive på en overdrevet måde, der i sidste ende kan se en smule vulgært ud, du kan i stedet gøre det på afdæmpet vis. Tilføj nogle fine nisser hist og her, julekugler i vinduerne, lyskæder på altanen eller i haven og kalender- og adventslys.

Det kan lyde af meget, men hvis du vælger dine dekorationer med omhu uden at overgøre dem, så kan det blive den indretningens højdepunkt i løbet ad årets løb, da det giver en fantastisk følelse af at være hjemme, hygge og ro. Du skal derfor ikke holde dig tilbage fra julens traditioner, fordi du finder dem pinlige – det vil i stedet være prikken over i’et, hvis du skal have vinteren ind i boligindretningen. Så kommer du ikke uden om decembers højtid.

Du kan finde utrolig mange fine juledekorationer i flere butikker. Hvis du ikke ønsker, at juletraditionerne skal ødelægge din boligindretning, så kan du eventuelt gå efter de dekorationer i butikkerne, der ikke lyser med vilde farver, men i stedet vælge de produkter, der minder dig om en gammeldags jul.