SaferVPN er en virtuel privat netværkstjeneste udviklet af Safer Social Ltd. Den blev for første gang udgivet i marts 2013. Vi gennemgår her SaferVPN og kigger både på fordelene og ikke mindst ulemperne, så du kan få et nuanceret blik på denne VPN-udbyder.
Rigtig god hastighed
Hastighed betyder rigtig meget, når man skal kigge efter en VPN. Det er også, hvad de fleste VPN-udbydere forsøger at pryde sig på. Det er dog langt fra de fleste, der har rent mel i posen. Langt de fleste er ikke så hurtige, som de siger.
Men det er SaferVPN. Tester man den igennem ser tallene rigtig gode ud. Det er også altid en god idé selv at køre en test igennem. Selvom der kan være mange variabler, der kan ændre sig fra person til person, er det en god idé at tjekke igennem alligevel. Tænk på det lidt ligesom kildekritik. SaferVPN er dog rigtig hurtigt, hvilket altid er godt. Det lyder dog næsten også for godt til at være sandt, når man kigger på deres priser – hvilket leder os hen til det næste punkt.
Overkommelige priser
Med så hurtig en hastighed er det forbløffende, hvor lidt det koster. Det er nemlig en rigtig overkommelig pris. Med mindre end 3$ om måneden kan de fleste være med. Det betyder dog også, at du skal være klar på at betale 2 eller 3 år forud. Alle deres pakker tilbyder de samme funktioner og tjenester, og den eneste forskel mellem dem er, hvor længe du faktisk bruger deres service.
Uanset hvor mange forbindelser du indleder, eller hvor mange GB data du downloader, kan du anmode om en fuld refusion for dit køb, så længe du gør det inden for 30 dage.
SaferVPN tillader også deres brugere at betale med et kreditkort, PayPal, Bitcoin (anonym betaling) eller Paymentwall, hvilket betyder, at hvis privatlivets fred er et problem, kan hele dit køb foretages med fuld anonymitet.
Utrolig brugervenlig
Skulle man stå med nogle spørgsmål, man mangler svar på, er det altid muligt at besøge SaferVPNs hjemmeside for bedre information. Her er det også muligt at skrive med personalet, og ved første øjekast har de faktisk en rigtig fin kundesupport. Deres team er ikke den mest vidende supportpersonale, jeg nogensinde har set, men de fik jobbet gjort, og de gjorde det i løbet af få minutter. Man skal næsten ikke vente på svar, så stærkt går det.
Det går faktisk så hurtigt, at nogle påpeger, at det ser ud til, at de bruger en automatiseret software til at svare på nogle af de mere simple kundesupportforespørgsler. Vi kan ikke verificere denne teori, men det er meget muligt, at SaferVPN bruger robotter til at besvare nogle af de mere almindelige forespørgsler, der er sendt via deres chatfunktion. Dette ses også mange andre steder.
Netflix kan bruges
Gennem årene er Netflix blevet bedre og bedre til at blokere VPN’er. Derfor ser vi også færre VPN’er, der gør det muligt at bruge Netflix. Umiddelbart kan SaferVPN dog netop det.
Det er dog ikke 100% sikkert, og endnu en gang er det vigtigt selv at foretage noget research, når man kigger efter VPN’er. Er Netflix et vigtigt punkt for dig, så er det værd at tjekke efter. De fleste melder dog tilbage om, at Netflix virker for dem med SaferVPN.
Mistænksom logningspoltik
Selvom SaferVPN har fat i en masse stærke sider, har de også et par mangler. Nogle af dem er større end andre. En af de ret store er deres mistænksomme logningspolitik.
Desværre er dette noget mange VPN-udbydere har problemer med. Hvis du gennemgår deres privatlivspolitikker, er det ikke ualmindeligt at finde virksomheder, der reklamerer for en “Nul logs” -politik, mens de faktisk logger kæmpe mængde af data. Selvom SaferVPN ikke helt falder inden for denne kategori, sporer de lidt for meget data til min smag. Det er helt sikkert at foretrække at bruge en VPN, der ikke logger nogen form for data undervejs, men det bør ikke være af den grund, du vælger ikke at bruge SaferVPN.
Kan ikke bruges i Kina
Et af de vigtigste lande at have en VPN i er Kina. Skal du besøge landet, er det nærmest et must af have en. Desværre fungerer SaferVPNs applikationer ifølge mange tredjepartskilder ikke længere, mens de er på kinesisk jord. Dette er et rigtig stort problem.
Udstationerede og rejsende over hele verden er afhængige af VPN-udbydere af høj kvalitet (som SaferVPN) for at fjerne blokeringen. Ved ikke at kunne bruge denne i Kina mister SaferVPN en stor bunke af kunder. Dette er naturligvis ikke et essentielt punkt, hvis du ikke har en rejse til Kina planlagt. Det er dog blot vigtigt for at forstå det store billede.
Begrænsede torrenting muligheder
Et af de største kritikpunkter ved SaferVPN er deres mangel på torrenting. I betragtning af at de har en så stor samling servere, kan du forestille dig, at de ville have brugt nogen tid på at optimere mindst et par af disse servere til P2P-overførsler og torrenting. Men det har de ikke. Hvis du planlægger at bruge deres tjenester udelukkende til torrent, så glem det. Der er meget bedre VPN’er til rådighed til torrenting. Det er ikke nødvendigvis en højt prioriteret punkt for alle, mendet er værd at have i baghovedet.
Opsummering
Kan vi i sidste ende anbefale SaferVPN? Ikke rigtig, men det er nødvendigvis heller ikke den værste udbyder, du kan finde.
Det handler altid om at have styr på, hvad man skal bruge sin VPN til. Er det primært til Netflix kan den nemlig bruges. Den hurtige hastighed er bestemt også et plus, og ligeså er kundesupporten også lynende hurtig. På VPNeksperten.dk, som bidrager med nyhedsstof til vores hjemmeside, har de også anmeldt SaferVPN som du også med fordel kan læse.
Der er dog også en god håndfuld problemer, der kan være deal breakers for flere. Her tænkes der på manglen på torrenting, firmaets logningspolitik og ikke mindst, hvordan VPN’en ikke kan bruges i Kina. Alle tre punkter kan være potentielle deal breakers for nogle af jer derude. Så selvom det er en billig og ekstrem hurtig VPN, er det bestemt ikke den bedste på markedet.