Træn din hjerne, imens du har det sjovt

Det er ikke kun sundt at træne kroppen – det er også sundt at træne din hjerne jævnligt, så du holder den i gang på en god måde. Det kan blandt andet være at træne din hukommelse eller din opmærksomhed. Du kan træne din hjerne på mange forskellige måder. Her har vi samlet vores tre bud på, hvordan du på en sjov og underholdende måde kan træne din hjerne til at blive bedre eller blot blive holdt i gang.

Træn din hjerne med en sjov app

En sjov og populær måde at holde din hjerne på er at bruge apps. Der findes utrolig mange apps og spil, der netop er lavet til dette formål. En af de største apps til træning af hjernen lige nu er Luminosity. Den er rent faktisk designet af folk inden for neurovidenskab, så den skulle gerne være helt i top, når det gælder effekten. Den blev lavet for at forbedre hukommelse, hastighed, opmærksomhed og kreativ tænkning hos folk. Alle disse ting kan blive trænet gennem forskellige typer af øvelser og spil, som ændrer sig, efterhånden som man kommer frem i spillet. Appen har utrolig mange brugere verden over, og det er der en grund til. Så kom i gang med at træne dine hjerneceller på en sjov og praktisk måde med Luminosity.

Løs gåder i et Escape Room

En anden og mere fysisk måde at træne din hjerne på kunne være at løse gåder i mystery rooms, også kaldet Escape Rooms. Escape Rooms kan blandt andet prøves hos Midgaard Event, som har flere spændende mysterierum, hvor du sammen med dine venner har en mission om at finde nøglen til den hellige gral og finde exitkoden til gåderummet. For at klare jer gennem opgaverne skal I samarbejde og tænke kreativt. Her er det igen vigtigt at bruge din hjerne grundigt og på en anderledes måde, end du ellers gør til hverdag. Ofte involveres alle sanser og intelligenser i løsningen af mysteriet, herunder for eksempel visuelle, følende, auditive, logiske, sproglige osv. Du får altså trænet hjernen på mange forskellige måder, imens du har det sjovt. Det er med til at skabe en god kombination.

Lav hjernegymnastik med den klassiske Rubiks terning

Det helt klassiske sted at starte, hvis du vil træne din hjerne på en simpel og sjov måde, er med en Rubiks terning. Den har været populær i mange, mange år og havde sin storhedstid i starten af 80’erne. Den har flere millioner kombinationsmuligheder af de små farvede firkanter, og der er derfor til mange timers hjernevridende underholdning. Det kan være ret svært i starten at få den samlet rigtigt. Men når først du har fanget, hvordan det skal gøres, kan der hurtigt gå konkurrence i det. Uanset om du er god til det eller ej, er det en god og sjov måde at træne din hjerne på. Det er desuden en nem måde, da du hurtigt kan gå ud og investere i en Rubiks terning uden det store besvær, og uden at det tager lang tid. Så nu er det bare med at komme i gang.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.