Hvad gør jeg, hvis mit internet ikke makker ret?

Synes du indimellem, at du har lidt for mange problemer med dit internet? Tager det et ondt år at loade en enkelt hjemmeside, og slår du gang på gang dit wi-fi til og fra i et forsøg på blot at få lov til at sende en e-mail? Så læs med her, hvor du får en række gode råd til, hvordan du får internettet til at makke ret.

Test din hastighed

Der er få ting, der er mere irriterende end internet, der ikke fungerer optimalt. Når du eksempelvis skal shoppe online, slappe af med spil på 888 casino eller videochatte med familiemedlemmer på den anden side af kloden, er det ganske enkelt nødvendigt med ordentligt internet.

Inden du ringer til din internetudbyder og brokker dig, gør du klogt i at teste din internetforbindelse. Ofte er det ikke din udbyder, den er gal med, men derimod dit eget setup. Derfor bør du som det første finde ud af, om du får den internetforbindelse, du betaler for. Der er mange hjemmesider, der giver dig mulighed for at teste din internetforbindelse.

Er din up- eller downloadhastighed ikke lige så høj som det, du betaler for, er du i din gode ret til at beklage dig til din udbyder.

Invester i en ny router

Finder du ud af, at din internethastighed er, som den bør være? Så kan det være relevant at overveje at investere i en ny router. Din router spiller en utroligt stor rolle i forhold til, hvor god din internetforbindelse er, og særligt hvis du har en større bolig, er det vigtigt at have en god router.

Vil du sikre dig god internetforbindelse overalt i dit hjem, kan du overveje at købe flere routere og forbinde disse. På den måde får du skabt et ”net” af internet i dit hus. Det betyder, at der er jævn og god internetforbindelse, uanset hvilket rum du befinder dig i.

Har du en god internetforbindelse, men en dårlig router, kommer du ikke langt. Sørg derfor for at købe en ordentlig router, hvis du vil have solid netadgang. 

Sæt flere ram i din computer  

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan det være nødvendigt at sætte flere ram i din computer, hvis du gerne vil have en god internetoplevelse. Rammene i din computer fungerer som dennes ”korttidshukommelse”. Det er således rammene, der eksempelvis er med til at gøre, at du kan have flere faner åbne på samme tid, uden at det forringer brugeroplevelsen.

Det er som regel en ganske smal sag at sætte flere ram i en computer. Hvad end du har en stationær eller en bærbar af slagsen, bør det være muligt at sætte en form for memory stick i. Ofte skal de ekstra ram placeres sammen med bundkortet.

Ved at tilføje flere ram til din computer vil du med stor sandsynlighed opleve, at denne arbejder hurtigere, når du er på nettet. Derudover kan den også hjælpe med at optimere andre dele af din computerbrug. For eksempel gør flere ram også, at programmer hurtigere kommer i gang, når du åbner dem.

Flere artikler

Hjerterfri

Savner du lidt sjov underholdning til en hjemmeaften med...

Sådan sletter du Instagram

Selvom Instagram er en populær platform, kan der være...

Afmystificering af batterityper til gaming

Gaming er blevet en integreret del af moderne underholdning,...

Se den nye indretningstrend: Det runde spisebord

Det runde spisebord er hurtigt blevet populært i hele...

Sunde kostvaner: Nyttige tips til et energifyldt liv

I dagens moderne verden, hvor travlhed og stress kan...
Amanda Chimbonda
Amanda Chimbonda
Jeg arbejder som deltidsskribent og anmelder her på Madskristensen.dk, hvor jeg primært dækker områder som IT, software, digitalisering, online markedsføring og søgemaskineoptimering.