Det skal du vide hvis du vil lave en hjemmeside

0
1357

Det er faktisk ikke så svært, at lave den hjemmeside du altid har drømt om. Mange tror det er raketvidenskab, eller kræver specielle evner til kodning og andre ting på hjemmesiden, men det gør det faktisk slet ikke. Artiklen her sætter fokus på de 4 første ting du skal tænke over når du laver en hjemmeside og bygger på bla. erfaring med dressyou.dk

Et webhotel – hvad er det?

Inden vi kigger på hvad webhotellet er, så er vi nød til at fastslå at en hjemmeside er et stykke software/program/app, og for at man kan køre programmet er man nød til at bruge en computer. Selvom man faktisk godt kan bruge sin egen computer til det, så synes de fleste ikke det er særlig hensigtsmæssigt, at den skal være tændt hele tiden.

Det man har brug for er altså en computer der kan være tændt hele tiden, og samtidigt være koblet til internettet. Men en computer kan have plads til mange hjemmesider, og det er altså her webhotellerne kommer ind i billedet.

Et webhotel er nemlig en computer også kaldet en server, som er placeret et sted ude i landet. Hotel delen kommer ind i billedet fordi man lejer ”lokaler” på serveren ud. Dem der lejer ”lokalerne”, er folk der ønsker at have hjemmeside. Da det hele foregår online hedder det et web-hotel.

Hvor meget plads og trafik skal man købe?

Det er forståeligt, at mange der ikke har prøvet at drive hjemmeside før stiller sig selv det spørgsmål. Det er nemlig ikke nemt at afgøre uden at have prøvet det. Det korte og det lange er, at du skal finde en udbyder af webhoteller, som tilbyder at opgradere din pakke, hvis du får vokseværk og derfor ikke kan være i den du har købt. Faktisk er det langt de fleste der tilbyder den mulighed, fordi udbyderne så tjener flere penge.

Når det er på plads, så er du klar til at købe det mindste og billigste webhotel du kan finde, der er nemlig ikke nogen grundt til at skyde en masse penge efter noget du måske ikke får brugt!

Det er meget fint, men hvad koster det?

Det behøver faktisk ikke koste alverden, som jeg skriver længere oppe i artiklen så anbefaler jeg at du finder et lille webhotel og starter med det. Det kan du typisk få for omkring 10kroner om måneden. Dertil kommer så oftest et oprettelses gebyr på omkring 100kroner. De fleste udbydere tilbyder til endda også en rabatkode du kan bruge til at komme i gang med. Denne her rabatkode giver dig fx 33% rabat.

Hvad med hjemmesiden, hvordan laver jeg den?

I gamle dage, der skulle man sætte sig ind i en masse html kodning for, at kunne lave hjemmeside og resultatet var ikke engang særlig imponerende. I dag er verden heldigvis en del anderledes, og mulighederne er mange. De kaldes CMS systemer, lige da de kom frem skulle man have en masse viden om opsætning af databaser og installering af CMS systemerne, men igen er den vidunderlige verden blevet forenklet, og i dag kan man med blot 1 klik installere et CMS system.

Der findes så en hel masse systemer derude, og du skal heldigvis ikke i gang med at afprøve dem alle sammen, i hvert fald ikke hvis du følger vores anbefaling og bruger det populære WordPress.