Sådan arbejder du med søgemaskineoptimering

0
619

Du har endelig lagt sidste hånd på dit nye website eller din nye lækre webshop med moderigtigt interiør og sidder bare spændt og venter op kunderne. Men de kommer altså ikke af sig selv. Du bliver nødt til at reklamere for dit nye website, få kunderne til at se lyset og klikke forbi. Det er her SEO eller søgemaskineoptimering kommer ind i billedet. SEO er alfa og omega, hvis du skal have søgemaskinerne og brugerne til at finde dit website. Hvordan du gør, kan du læse mere om i afsnittet sådan arbejder du med søgemaskineoptimering

Hvad er SEO?

SEO er en optimering af dit website, som får søgemaskinerne til at finde dit site frem, når folk søger på bestemte søgeord. SEO består dels af en teknisk del, som er grundlaget for din søgemaskineoptimering, og en mere organisk del, som handler om at markedsføre dit website bedst muligt online via links.

Sådan arbejder du med SEO

Der er en del du selv kan gøre for at SEO-optimere dit website. Du skal først og fremmest sikre dig, at dit website har relevans for dine brugere. Har du et domænenavn, der hedder køb-smykker-her.dk og et site der omhandler kæledyr, vil mange af dem, der klikker sig ind på sitet i deres jagt på smykker, sikkert hurtigt forsvinde igen. Sørg for at dit site er relevant for dine brugere med gode tekster og billeder. Indoperer dine vigtigste søgeord i dine tekster, særligt i overskrifter og links. Sælger du smykker kan dine søgeord være halskæder, armbånd, fingerringe osv. Sørg for at de ord fremgår af dine tekster. Sørg også for at alle dine sider på websitet er gode landingssider. Det skal helst være sådan, at uanset hvilken side dine brugere finder i søgemaskinen og klikker sig ind på, så må de aldrig være i tvivl om, at de er landet på dit website (og ikke en af konkurrenternes). Du bør også sørge for, at dit website er mobilvenligt, da flere søgemaskiner fremhæver websites med såkaldt responsivt design.

Skaf links

En anden måde at markedsføre sit website online på er gennem såkaldt linkjuice og annoncering. Jo flere sider, jo flere vigtige sider, der linker til dig, jo bedre står du i søgemaskinerne. Der findes mange måder at skaffe sig links på. For eksempel bør du sørge for at linke til dit website fra alle dine profiler på de sociale medier. Du kan også skrive relevante kommentarer i andres blogs, og der smide et link til dit website. Mange skaffer sig også links ved at skrive blogindlæg eller debatindlæg til andres sider og herigennem henvise til deres eget website. Du kan naturligvis også betale dig fra links ved at annoncere på sociale medier eller i søgemaskinerne.