Kontrollér din computer Spectre og Meltdown sårbarheder

0
1252

Der er sårbarheder i de processorer som sidder i din computer, smaprtphone, mobiltelefoner, tabletcomputere som kan udnyttes af Spectre og Meltdown. Begge sårbarheder kan skade dine enheder og i denne artikel henviser vi til et gratisprogram som kan neutralisere disse trusler.

 

Ashampoo har lanceret Ashampoo Spectre Meltdown CPU Checker 1.0, et gratis, brugervenligt værktøj til kontrol af om en computers processor er en af dem, som er påvirket af de nyligt opdagede Spectre og Meltdown sårbarheder.

 

Slutningen af 2017 så fremkomsten af dette temmelig forstyrrende par af sårbarheder, som påvirker et stort antal computere og Macs. De dukkede frem på processorniveauet, hvad der betyder, at adskillige tiltag kræves for at neddæmpe sårbarheden.

 

Truslerne er blevet kaldt Spectre og Meltdown – den mest belastende af disse er Meltdown, som påvirker alle Intel chips, så vel som en håndfuld Arm chips. Korrektioner bliver anvendt på forskellige niveauer: browseren, Windows styresystemet (og macOS) og inden for chippens kerne.

 

Ashampoo Spectre Meltdown CPU Checker 1.0 er nu tilgængelig for computere, der kører Windows 7, eller senere versioner. Windows 7 og 8 brugere vil også være nødt til at installere Windows Management Framework 5.1 værktøjet.