Cykelhjelmen til nørden og den modebevidste

Cykelhjelmen til nørden og den modebevidste

cykelhjelm

Flere studier og praktiske erfaringer har flere gange vist at cykelhjelme nedsætter risikoen for alvorlige hovedskader. På trods af dette er der mange der fortsat kører uden cykelhjelm. Der er mange forskellige grunde til at folk vælger at køre uden cykelhjelm. Pigernes undskyldning er dig oftes at cykelhjelme ødelægger håret og udseendet.

De to svenskere Anna Haupt og Terese Alstin har derfor brugt mere end 6 år på at udvikle en løsning på dette problem. Løsningen blev den højteknologiske “cykelhjelm” Hövding, som beskytter mod hovedskader samtidig med at den hverken ødelægger frisuren eller dit look.

Mere tilfældes med en airbag

Hövding’s revolution har faktisk mere tilfældes med en airbag end en cykelhjelm. Airbaggen er placeret i en hals krave, der ligner et halstørklæde og som har indbygget accelerometer og gyroskop. Airbaggen udløses automatisk når sensorerne registrerer en for hurtig og unormal bevægelse, og sender et signal til en gaspatron, som derefter fylder hjelmen med helium. Alt dette sker på kun 0,1 sekund.

Når airbaggen udløses, former den sig rundt om hoved som en motorcykelhjelm, og yder derfor maksimal beskyttelse. For at sikre at den ikke bliver revet i stykker og punkterer når den rammer asfalten, produceres den i et ultra stærkt nylon stof.

For at sikre at “cykelhjelmen” altid passer til resten af dit outfit, fås halskraven i flere forskellige farver og stof typer. Derudover, for ikke at ødelægge frisuren, er kraven forsynet med en lynlås, som samtidig fungerer som en tænd/sluk knap. Tænd/sluk knappen sikre at airbaggen ikke udløses hvis du f.eks. taber den under transport.

Teknologi fra fly og cruisetogts industrien

Den sidste, men mindst lige så revolutionerende, tekniske finesse i denne fantastiske cykelhjelm er en såkaldt sort boks. Ja, en sort boks som vi kender det fra fly og store krydstogtskibe. Den sorte boks optager i forbindelse med(og efter) et uheld data i 10 sekunder.

Al den teknologi kræver selvfølgelig noget strøm. Derfor indeholder kraven en batteri indikator bestående af 6 LED samt et mikro USB stik. LED dioderne viser det aktuelle batteriniveau og via mikro USB stikket er det muligt at lade kraven op.

Se Hövding’s cykel-airbag i aktion, i klippet nedenfor:

Om forfatteren: overstående indlæg er skrevet af justcool.dk. justcool.dk har Danmark’s bredeste onlineudvalg af cykelhjelme og flotte skoletasker til både børn og voksne. Derudover sælger justcool og en masse andre fede ting, som f.eks urban

Comments

  1. Tobias Ehlig says:

    Det er ganske enkelt en genial opfindelse, og mon ikke det er et spørgsmål om tid før den overtager Danmark? 🙂

Speak Your Mind

*