Få hurtigt WiFi – hvor skal din router placeres?

0
1420

Er du ved at blive træt af det langsomme trådløse WiFi, du har derhjemme? Du er ikke den eneste, og der en stor procentdel, der ikke er helt klar over, hvad de kan gøre for at forbedre det. Men hemmeligheden er, at du formentlig skal flytte lidt rundt på din router. Det har utrolig styr betydning for dit internetsignal, hvor du vælger at placere den, selv om det måske kan virke til at være en bagatel. Vi har opstillet nogle råd til, hvor du i hvert fald ikke skal placere den, og hvor du helst skal have den stående.

 

Undgå at lukke routeren inde

En router skal helst have frit signal til din computer. Det vil sige, at det ikke er en god ide at lukke routeren inde i et garderobeskabe eller en skuffe, hvor signalet dermed bliver afbrudt af det, der kommer imellem. Det er ligeledes ikke optimalt for signalet, hvis der er mange vægge imellem computeren og routeren, hvilket måske kan være svært at efterleve for mange. Det kan trods alt være svært at undgå i et stort hus. Men hvis det kan lade dig gøre, så er det værd at efterleve.

 

Metal er i vejen for signalet

Det er en god ide, hvis du tænker over, at routeren ikke skal stå for tæt på materialer, der er lavet af metal eller andre ledende materialer. Dette kan nemlig også være med til at ødelægge et ellers godt signal. Hvis du eksempelvis har routeren tæt på køkkenet, så kan det sagtens være med til at skabe nogle problemer, da der netop er så mange genstande, der er lavet af ledende materialer. Det bliver dermed svært for routeren at udsende et ordentlig signal til din computer. Det er faktisk også forstyrrende for signalet, hvis du har et akvarie eller et spejl i nærheden. Det kan virke helt umuligt at undgå det, og det er heller ikke verdens undergang, hvis du lige har et spejl stående, men det har en betydning for signalet.

 

Placer din router højt

Et rigtig godt tip, som mange kunne gå hen og få gavn af, er, at du helst skal placere din router højt. Dette giver den meget bedre mulighed for at sende signalet ud igennem din bolig. Du kan eksempelvis sætte routeren oven på et garderobeskab, hvor den i den grad kommer højt nok op. Der er selvfølgelig mange andre steder, som også kunne fungere. Så længe du ikke stiller den ovenpå eksempelvis køleskabet eller et møbel af metal. Det vil, som nævnt, bare gøre din WiFi-forbindelse værre.

 

Anskaf en ny router

Det var måske den her mulighed, der faldt dig ind først, da du fandt ud, at den var gal med dit WiFi-signal. Det kan derfor virke ret indlysende, at dette kunne være en mulighed for at forbedre internettet derhjemme, men det er en god ide, hvis du prøver dig frem med nogle af de andre muligheder først, så du ikke bruger en masse penge på en router, som du godt kunne have undværet.